Agrili hayirsever aile Dogubayazit'a 2 okul, ögrenci yurdu ve kütüphane kazandiracakAbdullah Söylemez- Vali Osman Varol: - "Geçmiste de ilçelerine yapmis olduklari çok güzel egitim yatirimlari var. Son zamanlarda da bu ivmelerini tekrar artirdilar"

Agrili hayirsever aile Dogubayazit'a 2 okul, ögrenci yurdu ve kütüphane kazandiracakAbdullah Söylemez- Vali Osman Varol:
- "Geçmiste de ilçelerine yapmis olduklari çok güzel egitim yatirimlari var. Son zamanlarda da bu ivmelerini tekrar artirdilar"

AGRI (AA) - Agri Valiligi ile BC Group Holding isbirligiyle, Dogubayazit ilçesinde ilkokul, ortaokul, ögrenci yurdu ile kongre merkezi ve halk kütüphanesi yapilmasi için protokol imzalandi.

Insaat, turizm, enerji, lojistik ve akaryakit alanlari basta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren BC Group Holding tarafindan Dogubayazit ilçesinde yapilmasi planlanan Fatma Çoktin Ilkokulu, Sebahat Çoktin Ortaokulu, Nazli Deniz Çoktin Ögrenci Yurdu ile Baris Çoktin Kongre Merkezi ve Halk Kütüphanesi için Valilikte imza protokolü düzenlendi.

Vali Osman Varol, BC Group Yönetim Kurulu Baskani Bisar Çoktin, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedag ile Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek'in katilimiyla egitim yatirimlari için isbirligi yapildi.

Vali Varol, burada yaptigi konusmada, Agrili is insanlarinin bulunduklari yerlerde etkili bir güce sahip oldugunu ve memleketlerini unutmayip yatirim yapmalarinin çok önemli oldugunu söyledi.

Hayirsever Çoktin ailesinin, alanlarinda, yurt içinde ve disinda kendi islerinde etkili oldugunu ifade eden Varol, söyle konustu:

"Ticari ve ekonomik olarak güçlü bir noktaya gelmis ama gönlünü hiçbir zaman Dogubayazit'tan koparmamis ve buraya katkida bulunmak için her firsati degerlendirmeye gayret eden bir ailedir. Daha yakin zamanda hem sekli hem de mana olarak çok güzel bir egitim yatirimini ilçemize kazandirmis bir ailemizle beraberiz. Geçmiste de ilçelerine yapmis olduklari çok güzel egitim yatirimlari var. Son zamanlarda da bu ivmelerini tekrar artirdilar. Aileden burada Bisar bey ve kiz kardesi var. Ben huzurlarinizda onlara tesekkür etmek istiyorum."

Varol, okullarin ve en fazla ihtiyaç duyulan kütüphanenin ilçedeki çocuklar ile ögrencilerin çok güzel vakit geçirebilecegi önemli bir mekan olacagini anlatti.

Kütüphanenin yeni konseptte uygun yapilacagini belirten Varol, "Çocuklar ve gençlerin 7/24 istifade edebilecekleri, bos zamanlarinda gitmek için akillarina ilk gelecek bir yer olacak. Çoktin ailesi memleketine sahip çikmaya ve yatirim yapmaya devam ediyor. Çoktin ailesinin bunu çok hizli bir sekilde hayata geçirecegine inaniyorum. Kendi isleri geregi de çok hizli ve teknik çalisan bir ekipleri de var. Kendi memleketleri ve kendi evlatlarina hizmet edecegi için yaptiklari isi çok özenle yapiyorlar." diye konustu.

Holdingin yönetim kurulu baskani Bisar Çoktin ise her okul yaptiklarinda daha büyük bir heyecan yasadiklarini dile getirdi.

Memleketlerine yatirim yapmaktan dolayi onur ve gurur duyduklarini belirten Çoktin, sunlari kaydetti:

"Hem ilin gösterdigi teveccüh hem de çocuklarimizin yüzünde görmüs oldugumuz sevinç bizi mutlu ediyor. Ailemize yasattigimiz sevinç bizi de gururlandiriyor. Temennimiz oldur ki ilimiz ve ilçemizdeki hemserilerimize de birazcik da olsa örnek olalim, özendirelim. Memleketimizi hak ettigi yere getirerek daha ileri bir toplum olalim. Ömer Çoktin Fen Lisesi'nin açilisinda da söylemistim. Bu is bizde tutkuya dönüstü."

Programa, Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Belediye Baskani Metin Karadogan, Il Emniyet Müdürü Hasan Aydin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüsamettin Erol, Dogubayazit Kaymakami Murat Ekinci, Dogubayazit Belediye Baskani Yildiz Acar da katildi.