TBMM Baskani Sentop, KEIPA Parlamento Baskanlari Zirvesi’nde Ukrayna heyetinin eylemine müdahale ettiMuhammet Tarhan,Mehmet Sah Yilmaz

TBMM Baskani Sentop, KEIPA Parlamento Baskanlari Zirvesi’nde Ukrayna heyetinin eylemine müdahale ettiMuhammet Tarhan,Mehmet Sah Yilmaz

ANKARA (AA) - TBMM Baskani Mustafa Sentop, Karadeniz Ekonomik Is Birligi Parlamenter Asamblesi (KEIPA) 30. Yil Dönümü Parlamento Baskanlari Zirvesi’nde, Rusya Delegasyonu Baskan Vekili Olga Timofeeva'nin konusmasi sirasinda Ukrayna heyetinin bayrakli protesto girisimine müdahale etti.

Ankara'da bir otelde düzenlenen zirvede, Timofeeva'nin konusmasi sirasinda Ukrayna heyeti, Timofeeva'nin arkasina geçerek bayrak ve asiri milliyetçi örgüt Sag Sektör (Praviy Sektor) flamasini açti ve Rusya aleyhine sloganlar atti.

Rus heyetinin, Ukraynalilarin bu eylemine engel olmaya çalismasiyla iki taraf arasinda kisa bir arbede yasandi.

Ukrayna Delegasyonu Baskani Anna Purtova, Timofeeva'nin konusmasi boyunca koltugunu bos birakti.

- Sentop: "Toplantinin huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam"

TBMM Baskani Sentop, Ukraynali heyetin bayrakli protestosuna müdahale etti. Toplantiya ara veren Sentop, çalisma düzenini bozan heyetin salondan disari çikarilmasini istedi.

Sentop, "Kime söz verdiysek o konusacak burada. Bu toplantinin huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa disari çiksin." ifadesini kullandi.

Herkesin görüsünü ve fikrini sözleriyle ortaya koyabildigini vurgulayan Sentop, "Buna bir mani yok ama eylem yapmaya kalkilirsa bu tür toplantilar, parlamenter toplantisi olmaktan çikar, sokak hareketlerine dönüsür." degerlendirmesinde bulundu.

Sentop, bu eyleme müsaade etmediginin altini çizerek, söz vermeden konusmak isteyenlerin disariya çikmasini istedi.

Rusya Delegasyonu Baskan Vekili Timofeeva'nin konusmasi sona erene kadar Ukraynali heyet, sözlü müdahalede bulunmaya devam etti.