HDP'li eski milletvekili Semra Güzel'in yargilanmasina devam edildiTanju Özkaya- Mahkeme heyeti, Güzel'in tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi 14 Temmuz'a erteledi

HDP'li eski milletvekili Semra Güzel'in yargilanmasina devam edildiTanju Özkaya- Mahkeme heyeti, Güzel'in tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi 14 Temmuz'a erteledi

ANKARA (AA) - Dokunulmazligi kaldirildiktan sonra hakkinda "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yila kadar hapis istemiyle dava açilan eski HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel'in yargilanmasi sürdürüldü.

Ankara 22. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, sanik Güzel tutuklu oldugu cezaevinden video konferans araciligiyla katilirken, avukatlari ve izleyiciler de salonda hazir bulundu.

Mahkeme Heyeti Baskani Okay Koç, önceki celse alinan ara karar geregi dava dosyasina gelen evraki okudu ardindan savunma yapmasi için sanik Güzel'e söz verdi.

Isnat edilen suçlamalarin hukuki olmadigini iddia eden Güzel, kendisiyle ilgili tek delilin, basina yansiyan fotograflar oldugunu savundu.

Siyasete atildiktan sonra bu dosyanin açilmasinin manidar oldugunu ifade eden sanik Güzel, "Bu yargilama parti kapatma davalarina da gerekçe oluyor. Türkiye'de demokratik siyaset yapmak böyle sonuçlara neden oluyor. Su anda seçim atmosferinde de böyle hedef göstermeler yasaniyor. Bu sekilde siyasi partilerin çalismalari engellenmek isteniyor. " diye konustu.

Sanik Güzel, cezaevinde açik görüsü olmasi nedeniyle savunmasina daha sonra devam etmek istedigini söyleyince avukatlari beyanda bulunmaya devam etti.

Daha sonra ara karara yönelik mütalaasini sunan Cumhuriyet savcisi, Güzel'in tutuklulugunun devamina karar verilmesini talep etti.

Ardindan ara karari açiklayan mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi 14 Temmuz'a erteledi.

- Olayin geçmisi

Adiyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nin cep telefonunda, birlikte çekildikleri fotograf çikmasi üzerine eski HDP Milletvekili Güzel hakkinda sorusturma baslatilmisti.

Ifadesi alinmak üzere çikarilan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkinda "yakalama karari" çikarilmisti.

Güzel, 2 Eylül'de baskasi adina düzenlenen sahte kimlikle Istanbul'dan Edirne'ye giderken yakalanmisti.

Sorusturma kapsaminda, Bassavciligin talebi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan Güzel'in dokunulmazligi kaldirilmisti.

Güzel'in milletvekilliginin düsürülmesine dair TBMM karari ise 23 Aralik 2022'de Resmi Gazete'de yayimlanmisti.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Güzel'in, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yila kadar hapsi isteniyor.