Adli sicil belgesi 12 dilde daha verilebilecek Isa Toprak

Adli sicil belgesi 12 dilde daha verilebilecek Isa Toprak

ANKARA (AA) - Adalet Bakanliginin yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi (ASBS) ile tercüme edilmis adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 12 yabanci dil daha eklendi.

Alinan bilgiye göre, Cumhuriyet bassavciliklari nezdindeki adli sicil birimlerinden, yurt disi temsilciliklerden ve e-Devlet üzerinden verilen adli sicil belgesi bugün itibariyla 40 dilde alinabilecek.

Sabika kayitlari ilk olarak Ingilizce, Fransizca, Almanca ve Italyanca daha sonra Ispanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde verilmeye baslanmisti.

Adalet Bakanliginca gelistirilerek yenilenen ASBS'de Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca, Arnavutça, Arapça, Bosnakça, Hirvatça, Kazakça, Kirgizca, Mogolca, Özbekçe, Sirpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde adli sicil belgesi verilmesi hizmeti sunuluyordu.

Bugün itibariyla sisteme Karadagca, Lehçe, Macarca, Isveççe, Fince, Çekçe, Yunanca, Hintçe, Bengalce, Ibranice, Malayca ve Bahasa Endonezce olmak üzere 12 yeni yabanci dil daha eklendi.

Böylece adli sicil belgesi verilen dil sayisi 40'a yükseldi.

Darice, Farsça ve Urduca dillerinde de adli sicil belgesi verilmesi hizmetine yönelik teknik çalismalarin da sürdügü ögrenildi.