ATO Baskani Baran, Gordion'un UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ne alinmasini degerlendirdi:Hülya Ömür Uylas- "UNESCO karariyla Ankara ilk kültür hazinesine kavustu"

ATO Baskani Baran, Gordion'un UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ne alinmasini degerlendirdi:Hülya Ömür Uylas- "UNESCO karariyla Ankara ilk kültür hazinesine kavustu"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ne alinmasindan mutluluk duyduklarini belirterek "UNESCO karariyla Ankara ilk kültür hazinesine kavustu." ifadelerini kullandi.

ATO'dan yapilan yazili açiklamada, Baran ve beraberindeki heyetin, Suudi Arabistan'in baskenti Riyad'da gerçeklestirilen UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantisinda, Gordion'un söz konusu listeye alinmasina taniklik ettigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Baran, Gordion'un alinmasiyla Türkiye'den listedeki kalici miras sayisinin 20'ye yükseldigini aktardi. Baran, "Ankara da ilk kez listeye girdi. Gordion insanliga asirlar öncesinden kalan gerçek bir miras. Her zaman Ankara'nin hazinelerle dolu oldugunu ama bunlarin üzerlerinin örtülü oldugunu söylüyorduk. UNESCO karariyla Ankara ilk kültür hazinesine kavustu. Baskente iyi haberle dönecegimiz için çok mutluyuz, gururluyuz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Turist sayisi yükselmeye baslayacak"

Listede yer almanin taninirligin ve dolayisiyla turist sayisinin artmasina katki saglayacagini belirten Baran, turistlerin kültürel amaçli ziyaretlerinde Dünya Mirasi Listesi'ne baktiklarini ifade etti. Baran, baskente 2022 yilinda 337 bini saglik hizmeti almak üzere 1 milyon 780 bin yabanci turist geldigine isaret ederek sunlari kaydetti:

"Gordion'un listeye girerek taninirliginin artmasiyla birlikte sehrimize gelen turist sayisi yükselmeye baslayacak. Bu da ister istemez otellerin, restoranlarin, seyahat acentelerinin ve daha pek çok isletmenin is hacimlerini yükseltecek. Sonuçta Ankara kazanacak, Ankara ekonomisi kazanacak."

Açiklamada, UNESCO Dünya Mirasi Komitesinin 45. oturumunun 25 Eylül'e kadar Riyad'da devam edecegi belirtilerek toplantilarda Türkiye'nin ahsap tavanli ve ahsap destekli 5 camisinin Dünya Mirasi Listesi'ne girmesinin ele alinacagi aktarildi.