BESA Holding'den "seçim sonrasi ekonomide canlanma" beklentisi Abdulkadir Günyol- BESA Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Efe Bezci:- "Biz suna inaniyoruz, seçim sonrasi ekonomide ciddi canlanma olacak. Aylar süren bekleme yerini ekonomik hareketlilige birakacak"

BESA Holding'den "seçim sonrasi ekonomide canlanma" beklentisi Abdulkadir Günyol- BESA Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Efe Bezci:- "Biz suna inaniyoruz, seçim sonrasi ekonomide ciddi canlanma olacak. Aylar süren bekleme yerini ekonomik hareketlilige birakacak"

ISTANBUL (AA) - BESA Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Efe Bezci, seçim sonrasi ekonomik beklentilerine iliskin, "Seçim sürecinde elbette çok sayida sanayici, is adami yatirimlarini beklemeye aldi ancak biz suna inaniyoruz seçim sonrasi ekonomide ciddi canlanma olacak." ifadelerini kullandi.

BESA Holding'den yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Bezci, salgin, savas ve deprem felaketi sonrasi istikrari sürdürecek adimlara, istihdam ve yeni yatirimlara ihtiyaç oldugunu belirtti.

Bezci, insaat, turizm, enerji, bilisim gibi çok sayida sektörde ciddi yatirimlari olan holdingin Cumhuriyet'in yeni yüzyilinda ülkeye daha büyük degerler yaratmak için çok önemli projeler hazirladigini, bunlari kisa süre içerisinde faaliyete geçireceklerini kaydetti.

Is dünyasi için su an en önemli unsurun istikrar oldugunu, Türkiye'nin büyüme sürecini devam ettirecek yeni bir dönem beklediklerini aktaran Bezci, huzur ikliminin sürmesi, yeni istihdamlarin saglanmasi, Türkiye'nin sadece bölgesinde degil, dünya genelinde adindan söz ettirir bir ülke olabilmesi için tüm Türk is dünyasinin artik seçim nedeniyle bir süredir devam eden duragan dönemin sona ermesini bekledigini ifade etti.

Bezci, önce yillar süren salgin, ardindan Rusya-Ukrayna Savasi ve son olarak Kahramanmaras merkezli depremlerin üstesinden gelmenin çok kolay olmadigini vurgulayarak, su degerlendirmeyi yapti:

"Tüm bunlarin ardina ülke kamuoyunu uzun süre mesgul eden, yatirimlari beklemeye alan seçim ortami basladi. Ilk seçimlerde Türkiye çok önemli bir demokrasi sinavi verdi. Rekor bir katilimla Avrupa'nin çok sayida ülkesinden daha fazla oranda seçmen sandiga giderek Türkiye'nin demokratik yüzünü tüm dünyaya gösterdi. Bu sadece is dünyasi için degil, Türkiye markasi için çok önemli bir olay. Seçim sürecinde elbette çok sayida sanayici, is adami yatirimlarini beklemeye aldi ancak biz suna inaniyoruz, seçim sonrasi ekonomide ciddi canlanma olacak.

Aylar süren bekleme yerini ekonomik hareketlilige birakacak. Hepimiz isimiz, gücümüzde olacagiz, çalisma motivasyonumuzu artirip, tüm gücümüzle projelerimizi hayata geçirmeye odaklanacagiz. Ayrica yabanci yatirimcilarin da bu yil itibariyla ülkemize önceki yillardan daha fazla giris yapip, gelecek yildan itibaren Türk ekonomisine çok önemli katkilar saglayacagini düsünüyoruz. Sektörel bazda ise en büyük gelismenin istikrara bagli olarak, turizm, enerji, insaat ve sanayi, özellikle de yüksek teknolojili sektörlerinde olacagini tahmin ediyoruz."