AA'dan üniversite ögrencilerine "Uygulamali Stüdyo Egitimi"Yusuf Soykan Bal

AA'dan üniversite ögrencilerine "Uygulamali Stüdyo Egitimi"Yusuf Soykan Bal

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Anadolu Ajansinin (AA), iletisim fakültesi ögrencilerinin yetistirilmesi amaciyla 10 üniversiteden 100 ögrenciye yönelik "Uygulamali Stüdyo Egitimi"nin dördüncüsü basladi.

AA Haber Akademisi koordinasyonundaki egitimlerin dördüncüsü, AA Genel Müdürlügü'ndeki AAtölye'de Süleyman Demirel ve Aksaray üniversitelerinin iletisim fakültelerinde egitim gören 20 ögrencinin katilimiyla basladi.

Egitim kapsaminda katilimcilar, televizyon programciligi, reji egitimi, spikerlik ve diksiyon teknikleri, greenbox uygulamalari, ileri aydinlatma ve görüntü teknikleri, görüntü yönetmenligi, habercilik egitimleri ve medya okur yazarligi, gerçek ötesi çagda habercilik alanlarinda egitim alacak.

Iki gün sürecek egitim sonunda ögrencilere katilim belgesi ve egitim sertifikasi verilecek.

Önümüzdeki hafta besincisi tamamlanacak egitimler sonucu programdan 100 iletisim fakültesi ögrencisi faydalanmis olacak.

- "AA, ülkemizin hem uluslararasi bir markasi hem de milli güç unsurlarindan birisidir"

Egitim programinin açilisinda konusan AA Haber Akademisi Müdürü Cihangir Isbilir, basin sektörünün ülkeler ve milletler için stratejik bir sektör oldugunu söyledi.

Isbilir, medyada çalismanin, haberci olmanin, kaliteli, arastirmaci ve uzman gazeteciligin ülkeye ve millete hizmet etmek için benzersiz firsatlar sundugunu kaydetti.

AA'nin köklü bir kurum oldugunu ifade eden Isbilir, "AA, ülkemizin hem uluslararasi bir markasi, hem de milli güç unsurlarindan birisidir." dedi.

Her alanda uluslararasi ajanslarla rekabet eden AA'nin, egitim ve insana yatirimda da benzer ajanslarla yaristigini, bazi yönleriyle de öne çiktigini ifade eden Isbilir, "Burasi yüzlerce ustanin yetistigi bir okul. Usta çirak iliskisiyle bu egitimler yapiliyor." diye konustu.