Kilo almak için basladigi vücut gelistirme bransinda basaridan basariya kostuFirat Çakir- Avrupa, Balkan ve Türkiye sampiyonu Samet Akar:- "Kazandigim sampiyonluklarin ardindan hedefim profesyonel ligde yarismak ve 'Pro Kart' sahibi olmak"

Kilo almak için basladigi vücut gelistirme bransinda basaridan basariya kostuFirat Çakir- Avrupa, Balkan ve Türkiye sampiyonu Samet Akar:- "Kazandigim sampiyonluklarin ardindan hedefim profesyonel ligde yarismak ve 'Pro Kart' sahibi olmak"

TEKIRDAG (AA) - FIRAT ÇAKIR - Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) ögrencisi Samet Akar (26), kilo almak için basladigi vücut gelistirme sporundaki basarilariyla dikkati çekiyor.

Akar, 16 yasindayken asiri zayif olmasindan dolayi, ailesinin de destegi ile 2013 yilinda vücut gelistirme sporuna yöneldi.

NKÜ Spor Kompleksi'nde tanistigi antrenör Fatih Ceylan ile çalismalara baslayan Akar, bir süre sonra bu alanda önemli gelisim gösterdi.

Yaklasik 6 aylik çalisma sürecinin ardindan Türkiye sampiyonu olan Akar, Avrupa ve Balkan sampiyonalarinda birincilik kürsüsüne çikti.

- "Hedefim profesyonel ligde yarismak"

Akar, AA muhabirine, kazandigi sampiyonluklarin ardindan 'Pro Kart' almayi hedefledigini belirtti.

Yarismalarda elde ettigi basarilar nedeniyle ailesinin ve yakin çevresinin kendisiyle gurur duydugunu vurgulayan Akar, söyle konustu:

"Türkiye Sampiyonasi'nin ardindan 16 Nisan 2023'te Arnavutluk'ta düzenlenen European Cup'ta sampiyon oldum. Daha sonra 22-23 Nisan'da Makedonya'da düzenlenen yarismalara katilma karari aldim. Sadece 1 hafta sonra Makedonya'da Balkan sampiyonu oldum ve bir gün sonra ayni yerde Hercules Grand Prix'te tekrar sampiyon oldum. Kazandigim sampiyonluklarin ardindan hedefim profesyonel ligde yarismak ve 'Pro Kart' sahibi olmak."

Akar, kazandigi sampiyonluklarin kendisini fazlasiyla cesaretlendirdigini, çok çalisarak daha büyük basarilara imza atacagina inandigini söyledi.

Vücut gelistirme sporunun azim, disiplin ve süreklilik istedigini aktaran Akar, "Bunlar yerine getirildigi takdirde, bu spora baslayacak kardeslerimiz kendi hikayesini yazabilir. "ifadelerini kullandi.

Antrenör Fatih Ceylan da Akar ile birlikte profesyonel bir kariyer plani yaptiklarini dile getirdi. Akar'in son derece disiplinli bir kisi oldugunu vurgulayan Ceylan, "Kisa süre içerisinde üst üste yaris yapmak çok zor. Disiplin, psikoloji ve maddi durum gerektiriyor. Tüm yarismalardan sampiyon olarak çikmasi bizi mutlu etti." degerlendirmesinde bulundu.