vivo yeni modeli V29 5G akilli telefonunu satisa sunduEmirhan Yilmaz- V29 5G, tüm bu özelliklerin yani sira segmentinde ilk olan kavisli AMOLED ekrani ile de rakiplerini geride birakmayi hedefliyor

vivo yeni modeli V29 5G akilli telefonunu satisa sunduEmirhan Yilmaz- V29 5G, tüm bu özelliklerin yani sira segmentinde ilk olan kavisli AMOLED ekrani ile de rakiplerini geride birakmayi hedefliyor

ISTANBUL (AA) - vivo, "Star Isigi" özelligi ve bulundugu kategoride bir ilk olan kavisli ekrani ile amiral gemisi özelliklere sahip yeni akilli telefonu V29 5G'yi satisa sundu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, vivo'nun "Yenilikçi Star Isigi" (Aura Light) özelligi, sira disi portre yetenekleri, sik tasarimi, güçlü performansi ve dayanikliligi ile amiral gemisi akilli telefon özelliklerini orta segmente tasiyan yeni modeli V29 5G, tüm kanallarda tüketicilerle bulusuyor.

V29 5G, tüm bu özelliklerin yani sira segmentinde ilk olan kavisli AMOLED ekrani ile de rakiplerini geride birakmayi hedefliyor. Üstelik vivo Türkiye, V29'u 2 büyük Android güncelleme garantisi ve 3 yil Android güvenlik güncelleme garantisi ile satisa sunuyor.

- "Star Isigi"na sahip vivo V29 ile stüdyo kalitesinde portreler

V29 5G, yenilikçi "Star Isigi" özelligi ile özellikle stüdyo portresi konusunda son derece iddiali bir alternatif. Telefonun arkasinda bulunan ana kamera bölümünde yer alan ve telefonlardan ayri satilan selfie isiklarini çagristiran büyük isik halkasi, standart bir flastan 9 kat daha fazla ama profesyonel stüdyolardakilere benzer yumusak bir isik sagliyor.

Ayarlanabilir renk sicakligina sahip 4 LED'li isik kaynagi, sadece sabit bir renk sicakligina sahip olan geleneksel LED dolgu isiklarinin, isigin degisen ortamlara uyum saglamasini zorlastirdigi gerçeginden hareketle vivo, V29 5G'de sundugu farkli renk sicakliklarina sahip LED'ler ile isik kaynagi sistemini tamamen yeniledi.

Yeni 2 soguk ve 2 sicak olmak üzere 4 LED'den olusan isik kaynagi sistemi isigin, "Star Isigi"nin her yerine esit olarak dagitilmasini, tutarli renk sicakligi ve parlakligi elde edilmesini sagliyor.

Isinlarin 360 derece tam açili bir sekilde yansitilmasini saglayan konik yansiyan yenilikçi optik yol, V29'un vivo'nun modern astronomik teleskoplardan ilham alarak gelistirdigi mercegi, optik yolu katlamak için özel bir yansitici tasarim kullaniyor.

Uzunlugunu önemli ölçüde azaltan bu özel tasarim sayesinde mercek özellikle sinirli alana sahip hassas ekipman için uygun hale geliyor. V29'un LED kapaginin merkezinde bulunan ve 4 LED ile hizalanmis serbest biçimli yüzeylere sahip 4 yansitici koni sayesinde isik 360 derecede esit sekilde yansiyor.

Nano seviye "Star Isigi" süreci ile esit ve yumusak aydinlatma da halka seklindeki "Star Isigi"nin ortasindaki yansitici koninin yüzeyine, yansitici performansi artiran nano ölçekli bir vakum kaplama uygulandi.

"Star Isigi"nin dis halkasi, isinlari disariya yönlendiren ince elmas kesimli fresnel oluklarindan olusuyor. Nano düzeydeki hassas isleme, her desen çemberi için esit bosluk ve derinlik sagliyor. Bu, buzlu kumlama etkisine sahip bokeh parçaciklari ile birlestiginde, isinlar üzerinde yumusatici bir etki yaratiyor. Böylece isik dagilim açisinin hassas kontrolü ve daha esit aydinlatma saglaniyor.

- "Star Isigi" ile geceler de aydinlaniyor

Telefon gelismis 50 MP OIS Ultra Algilama Kamerasi ile de son derece istikrarli görüntülerin yakalanmasini sagliyor, fotograf ve videolarda gece ve düsük isik kosullarinda bile olaganüstü görüntü kalitesi sunuyor.

Kullanicilar Süper Ay Modu ile gece gökyüzünün en güzel anlarini ve ayin en parlak görüntülerini yakalama, Astro modu ile de samanyolunu fotograflama imkani buluyor. OIS ve EIS tarafindan desteklenen Ultra Kararli Video özelligi de gece daha istikrarli ve net video çekimleri sagliyor.

Bu özellik görüntüleri net ve hassas bir sekilde yakalamak için saniyede 1.000'e kadar sabitleme hesabi ve 10 bine kadar sabitleme hareketi gerçeklestirerek istenmeyen hareketlerden kaynakli bulanikligi etkili bir sekilde azaltiyor.

Öte yandan profesyonel bir isik tasarimcisi gibi kameranin degisen renk sicakliklarina uyum saglamasina olanak taniyan "Akilli Renk Sicakligi Ayari" da kullanicilara tek bir dokunusla los ortamlardaki nesneleri aydinlatip özelliklerini belirgin hale getirerek etkileyici, parlak ve net portreler çekme olanagi veriyor.

- Süper Grup Videosu özellikleri ile en genis aileler tek karede bir arada

V29 5G, tek kamera sinirlamasinin ötesinde bir deneyim yasatan ön kamerasinin üstün özellikleriyle selfie ve grup selfie çekimlerinde de üstün performans sunuyor.

92 derece FOV özelligi, selfie çekerken genis açidan kaynakli bozulmalari ve dar açidan kaynaklanan "büyük yüz" sorununu ortadan kaldiriyor.

"Grup Selfiesi" ve "Süper Grup Videosu" özellikleri, genisletilmis görüs alani ve hassas otomatik netleme yetenekleri de kalabalik gruplarin fotograf, video ve selfielerinde mükemmele yakin sonuçlar elde edilmesini destekliyor.

V29 5G'nin çesitli sablonlari ve profesyonel düzenleme asistani ile tek elden video olusturma deneyimi sunan Vlog Movie Creator özelligi de kullanicilara farkli düzenleme uygulamalarina ihtiyaç duymadan keyifli vLog ve sosyal medya içerikleri olusturma olanagi taniyor.

- Segmentin "en iyi" ekrani ile etkileyici görüntüleme deneyimi

V29 5G, 1,5K çözünürlük, süper yüksek piksel yogunlugu ve 120 Hz yenileme hizina sahip 6,78 inç boyutundaki AMOLED 3D kavisli ekrani ile kullanicilara etkileyici bir görüntüleme deneyimi sunuyor. V29'un ayrica bagimsiz denetim, dogrulama, test ve belgelendirme kurulusu SGS tarafindan verilmis 3 adet profesyonel seviyede göz koruma sertifikasi bulunuyor.

Güçlü performans ve kesintisiz 5G baglantisi saglayan Qualcomm Snapdragon 778G mobil platformu üzerinde çalisan V29 5G, Memory Booster özelligi sayesinde kullanicilara 8 GB RAM + 8 GB Genisletilmis RAM ile genis depolama alani sunuyor.

Farkli senaryolarda optimum performans ve yogun oyun oturumlari veya film izlerken sürükleyici bir deneyim için V29'da ayrica Ultra Büyük VC Biyonik Sogutma Sistemi bulunuyor.

4600 mAh (TYP) güçlü bataryasiyla uzun süre kullanim sunan V29'un ayrica telefonu sadece 18 dakika içinde yüzde 1'den yüzde 50'ye sarj edilebilen 80W Flas Sarji bulunuyor.

V29'un toza ve suya karsi dayanikliligi da IP68 sertifikasi ile belgelendi. V29, 60'in üzerinde kontrollü laboratuvar güvenilirlik testinden basariyla geçerek kullanicilarin yagmur veya günes isiginda da uzun ömürlü, endise duymadan kullanabilecekleri dayanikli bir telefon oldugunu ispatladi.