Yozgat'ta çocuklar ve anneleri "Bebek ve Çocuk Kütüphanesi"nde birlikte egitim aliyorÖmer Ertugrul

Yozgat'ta çocuklar ve anneleri "Bebek ve Çocuk Kütüphanesi"nde birlikte egitim aliyorÖmer Ertugrul

YOZGAT (AA) - Kültür ve Turizm Bakanliginca okuma aliskanliginin küçük yasta kazanilmasi amaciyla 6 ay önce Türkiye'de 8. il olarak Yozgat'ta kurulan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde, çocuklar ve anneleri hem bilgileniyor hem egleniyor.

Kütüphanede 0-6 yas gurubu bebek ve çocuklar özel salonlarda kitapla tanisirken anneler ise Bozok Üniversitesi Egitim Fakültesi akademisyenlerince bilgilendiriliyor.

Kütüphaneyi ziyaret eden Vali Ziya Polat, velilerle sohbet edip, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi ve kütüphane yetkililerinden bilgi aldi.

Polat, gazetecilere, çocuklarla velilerin kütüphanede mutlu oldugunu belirterek, "Çocuk ve annenin bir araya geldigi, kitap okudugu, sosyal faaliyette bulundugu bir alan. Burasini annelere ve çocuklara çesitli egitimlerin verildigi merkez olarak görüyoruz. Yogun talep nedeniyle ikincisine ihtiyaç duyuldugunu görüyoruz." dedi.

Annelere egitim veren Bozok Üniversitesi Egitim Fakültesi Okul Öncesi Egitimi Anabilim Dali Baskani Dr. Ögretim Üyesi Ipek Özbay da bebek ve çocuk kütüphanelerinin hedef kitlesinin 0-6 yas gurubu çocuklar ile ebeveynleri oldugunu belirtti.

Özbay, çocuklarin gelisimini desteklemek, aileleri çocuk gelisimi konusunda bilgilendirmek için seminerler düzenlediklerini ifade etti.

Velilerden Betül Çay, kütüphaneden istifade ettiklerini anlatarak, "Egitmenler çocuklara kitap okuyor, onlari oynatiyor. Biz de çesitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Daha önce çocuklarla parka gidiyorduk, simdi kütüphaneye geliyoruz. Çocuklarimiz burada sosyallesiyor." diye konustu.

Pakize Demirbilek, "Oglum konusmakta sikinti çekiyordu ve evde çok sikiliyordu. Kütüphaneye getirdik, burada çok eglenceli vakit geçiriyor ve sosyallesiyor. Yavas yavas da konusmaya basladi. Çok faydali oldu, severek geliyoruz. Hem oglum hem ben çok egleniyoruz." ifadelerini kullandi.