Yemen: Baris için daha önce hiç olmadigi kadar uygun bir atmosfer varMohammed Sameai,Hacer Baser

Yemen: Baris için daha önce hiç olmadigi kadar uygun bir atmosfer varMohammed Sameai,Hacer Baser

ADEN (AA) - Yemen Enformasyon Bakani Muhammed el-Iryani, ülkede barisin saglanmasi için daha önce hiç olmadigi kadar uygun bir atmosferin bulundugunu belirtti.

Iryani, yaptigi yazili açiklamada, ülkedeki krize siyasi çözüm bulma yolunda kaydedilen ilerlemenin anayasal mesruiyet ve Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon için bir zafer oldugunu ifade etti.

Suudi Arabistan ile Iran arasindaki iliskilerin yeniden baslamasi gibi bölgede yasanan olumlu gelismeler dolayisiyla "Yemen barisini saglamak için her zamankinden daha uygun bir atmosferin oldugunu" vurgulayan Iryani, Suudi Arabistan'in, Yemen'e barisin gelmesi için sarf ettigi çabalari da övdü.

Suudi Arabistan ve Umman'dan heyetler, 9 Nisan'da baskent Sana'da, Yemen'deki Husi yetkililerle barisin tesis edilmesi konusunu görüsmüstü.

- Iran-Suudi Arabistan iliskilerinin yeniden baslamasi

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Suudi Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan, Çin'in baskenti Pekin'de 6 Nisan'da bir araya gelmis ve iki ülke büyükelçiliklerinin yeniden açilmasi, iki ülke arasindaki uçuslarin yeniden baslatilmasi ve vizelerin kolaylastirilmasi konusunda anlasmisti.

Tahran-Riyad arasinda 7 yil aradan sonra disisleri bakanlari düzeyindeki ilk resmi görüsme sonrasinda yayimlanan ortak bildiride iki ülkenin isbirligini her alanda genisletme konusunda anlastigi belirtilmisti.