Yediden yetmise ziyaretçiler TEKNOFEST'teHüseyin Cem Dagistanli- 21 yasindaki Merve Nur Dadak: - "Festivali gezerek gerçekten Türkiye'nin sahip oldugu gücü gördüm ve gururlandim" - 31 yasindaki Muhammed Sari: - "Gurur duyuyoruz tabii, kendimiz üretmeye baslayinca insan gurur duyuyor. Insallah daha da gelisir, daha da büyüklerini yapariz, uzaya da açiliriz" - 73 yasindaki Halil Ibrahim Aykir: - "Mükemmel çocuklar var, zihin açici" - 8 yasindaki Berat Yurt: - "Büyüyünce pilot olmak istiyorum"

Yediden yetmise ziyaretçiler TEKNOFEST'teHüseyin Cem Dagistanli- 21 yasindaki Merve Nur Dadak:
- "Festivali gezerek gerçekten Türkiye'nin sahip oldugu gücü gördüm ve gururlandim"
- 31 yasindaki Muhammed Sari:
- "Gurur duyuyoruz tabii, kendimiz üretmeye baslayinca insan gurur duyuyor. Insallah daha da gelisir, daha da büyüklerini yapariz, uzaya da açiliriz"
- 73 yasindaki Halil Ibrahim Aykir:
- "Mükemmel çocuklar var, zihin açici"
- 8 yasindaki Berat Yurt:
- "Büyüyünce pilot olmak istiyorum"

ANKARA (AA) - CEM DAGISTANLI - Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katilan yediden yetmise ziyaretçi, festivale tam not verdi.

AA'nin 8. kez global iletisim ortagi oldugu, Etimesgut Havaalani'nda düzenlenen ve bugün sona erecek olan TEKNOFEST, her yas grubundan teknoloji ve bilim meraklisini agirladi.

Her gün uzun kuyruklarin olustugu, birbirinden farkli ve eglenceli bilimsel etkinliklere imza atilan festivalde kimi katilimcilar gösteri uçuslarini takip ederek heyecan dolu anlar yasarken, bazi minikler de gördüklerinden etkilenip gelecek hayallerine pilot olmayi ekledi.

Ziyaretçiler, ayrica ögrencilerin hazirladigi teknoloji projelerini de yerinde inceleme firsatini buldu.

- "Festivalin uzamasini istiyoruz"

Alanda stantlari ziyaret eden 43 yasindaki Serkan Özçaya, en çok Bayraktar KIZILELMA'yi begendigini söyledi. Özçaya'nin 7 yasindaki oglu Sami Mustafa ise HÜRKUS'u begendigini ve büyüyünce pilot olmak istedigini dile getirdi.

Festivalin uzamasini istediklerini vurgulayan 65 yasindaki Kürsad Agaç, "TEKNOFEST alanini olaganüstü buldum. Çok muazzam buldum." sözleriyle duygularini paylasirken, 10 yasindaki Mehmet Akif Buyru da arabalarin sergilendigi alanlarin kendisini etkiledigini anlatti.

TEKNOFEST'e yüzüne kelebek çizerek gelen 5 yasindaki Elif Yavuz da festival alaninda resim çizdigini, boyama yaptigini ve keyifli vakit geçirdigini aktardi.

- "Büyüyünce pilot olmak istiyorum"

Proje stantlarini gezerken yasadigi mutlulugu, "Mükemmel çocuklar var, zihin açici." sözleriyle dile getiren 73 yasindaki Halil Ibrahim Aykir, yerli ve milli araçlari görmekten gurur duydugunu vurguladi.

Festivalin kendisinde olumlu izlenimler biraktigini söyleyen 8 yasindaki Berat Yurt da "Büyüyünce pilot olmak istiyorum." diye konustu.

Elinde uçak maketi tasiyan 8 yasindaki Emre Eymen Dogan da izlenimlerini "En sevdigim alan helikopter uçurma diyari oldu. Orayi çok sevdim." sözleriyle paylasti.

Gösteri uçuslarini çok begendigini söyleyen Dogan, pilotlarla tanismak istedigini belirtti.

- "Gurur duyuyoruz"

31 yasindaki Muhammed Sari, jandarmanin gösterisini çok begendiklerini anlatarak, "Gurur duyuyoruz tabii, kendimiz üretmeye baslayinca insan gurur duyuyor. Insallah daha da gelisir, daha da büyüklerini yapariz. Uzaya da açiliriz." dedi.

Babasiyla festival alanini gezen 6 yasindaki Hamza Sari da festivale gelmeden önce polis olmak istedigini ancak simdi pilot olmayi düsündügünü kaydetti.

- "Türkiye'nin sahip oldugu gücü gördüm"

Havaciliga ilgi duydugunu ve bu nedenle festivale geldigini söyleyen 21 yasindaki Merve Nur Dadak, "Festivali gezerek gerçekten Türkiye'nin sahip oldugu gücü gördüm ve gururlandim." diye konustu.

10 yasindaki Eymen Efe Çekis, teknolojinin sergilendigi alanlarda eglenceli vakit geçirdigine deginerek, yerli ve milli araçlari görmekten mutluluk duydugunu ve kendisinin de bilim insani olmak istedigini söyledi.

51 yasindaki Cezmi Özdemir de uçus gösterilerini izledigini, begendigini ve yerli araçlari görmenin mutluluk kaynagi oldugunu ifade etti.