Yagislar Muradiye Selalesi'nin debisini yükselttiNecmettin Karaca

Yagislar Muradiye Selalesi'nin debisini yükselttiNecmettin Karaca

VAN (AA) - Van'da son günlerde etkili olan saganak ile yüksek kesimlerdeki karlarin erimesiyle Muradiye Selalesi'nin debisi artti.

Kentin önemli dogal güzelliklerinden Muradiye Selalesi, yilin her döneminde farkli güzelliklere bürünerek ziyaretçilerini agirliyor.

Havalarin isinmasinin ardindan karlarin erimesi ve yagislarla daha coskulu akan selale, bugünlerde dogayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin yani sira turistlerden de ilgi görüyor.

Selaleye gelen ziyaretçiler, manzarayi cep telefonlariyla görüntülemeye çalisiyor.

Izmir'den gelen Beyza Nur Dede, selalenin manzarasindan çok etkilendigini belirterek, "Bir arkadasimin vesilesi ile buraya geldim. Selale görülmesi gereken essiz güzelliklerinden biri. Karlarin erimesiyle selale daha coskun akiyormus, biz de bunu görmek istedik. Çok güzel vakit geçirdik." diye konustu.

Ziyaretçilerden Özgür Yigit Ayvazoglu, "Muradiye Selalesi'ne daha önce de gelmistik. Bahar olunca gelmek istedik. Annem burada, onun da görmesini istedik. Görülmeye deger bir yer ve herkese gelmesini tavsiye ederim." degerlendirmesinde bulundu.

Ankara'dan geldigini söyleyen Gülseren Ayvazoglu, "Oglum burada ögretmen. Burayi çok tavsiye ettiler. Oglum ve gelinim de beni gezmeye getirdiler. Çok begendim." dedi.