Usta oyuncu Sadri Alisik, dogum gününde mezari basinda anildiAhmet Esad Sani- Oglu Kerem Alisik:- "Babalar dua gibidir. Onlar bize zaten dokunuyor"

Usta oyuncu Sadri Alisik, dogum gününde mezari basinda anildiAhmet Esad Sani- Oglu Kerem Alisik:- "Babalar dua gibidir. Onlar bize zaten dokunuyor"

ISTANBUL (AA) - Oyuncu, komedyen, yönetmen, sair ve ressam Sadri Alisik, dogumunun 98. yilinda anildi.

Zincirlikuyu Mezarligi'ndaki kabri basinda düzenlenen anma programinda Kur'an-i Kerim okundu ve dualar edildi.

Oyuncu Kerem Alisik, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, babasinin vefatinin üzerinden 28 yil geçtigini belirterek, "Sadri Alisik 98 yasinda oldu bugün. Neredeyse Cumhuriyetimizin 100. yiliyla yasit gibi, bugün dünyaya merhaba dedi. Biz de geldik burada ona merhaba diyoruz. Yani böyle kocaman kocaman sarilmak istedigimiz insanlari küçücük bir merhabayla aniyoruz maalesef." diye konustu.

Babasiyla aralarinda artik mesafeler olsa da sevmenin her zaman mümkün oldugunu ifade eden Alisik, "Hem ayrica babalar da zaten dua gibidir. Yani dokunur insana, evladina. Babalar dua gibidir. Onlar bize zaten dokunuyor." degerlendirmesinde bulundu.

Yesilçam'da "Turist Ömer" karakteriyle izleyenlerin gönlünde yer edinen usta oyuncu ile ayni adi tasiyan torunu Sadri Alisik ile sanatçinin sevenleri ve dostlari da programa katildi.

Usta oyuncunun esi Çolpan Ilhan ile yan yana olan mezarinin etrafinda sevenleri tarafindan dogum günüyle ilgili yazilanlar ve fotograflar da dikkati çekti.