Tekirdag'da meslek liseliler yetistirdikleri marullari depremzedelere dagitiyorFirat Çakir- Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tarim teknolojileri alan sefi Gülnur Pelit: - "Diger ürünlerimiz yaza dogru hasat edilecek. Tüm bu ürünlerimizi depremzede ailelerimiz ile paylasmayi düsünüyoruz"

Tekirdag'da meslek liseliler yetistirdikleri marullari depremzedelere dagitiyorFirat Çakir- Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tarim teknolojileri alan sefi Gülnur Pelit:
- "Diger ürünlerimiz yaza dogru hasat edilecek. Tüm bu ürünlerimizi depremzede ailelerimiz ile paylasmayi düsünüyoruz"

TEKIRDAG (AA) - FIRAT ÇAKIR - Tekirdag'in Hayrabolu ilçesinde bir meslek lisesinin ögrencileri, 3 dönümlük alanda yetistirdikleri marullari, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra ilçeye gelen depremzede ailelerle paylasiyor.

Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 44 ögrencisi, teorik egitimin yani sira okulun 3 dönümlük uygulama alaninda topragin islenmesinden tohumun ekimine, ürünün yetistirilmesinden bakim ve hasadina kadar her asamasinda görev aliyor.

Ögrenciler, uygulama alaninda marul basta olmak üzere sogan, sarimsak, bezelye, bakla, bamya, fasulye, domates, salatalik, biber, patlican, kabak, bal kabagi, üzüm ve ata tohumundan sebze yetistiriyor.

Arazide ata tohumlarindan fide ve üzüm yetistiriciligiyle ilgili çalisma yapan ögrenciler, meyve bahçesinde elma da üretecek.

Ögrenciler, ekiminden bakimina ve hasadina kadar büyük emek harcadiklari ürünleri, ilçede yasayan depremzede aileler ile paylasiyor.

- "Günde 10 depremzede aile ile paylasiyoruz"

Lisenin tarim teknolojileri alan sefi Gülnur Pelit, AA muhabirine, ülkenin Kahramanmaras merkezli depremlerle üzücü bir süreç yasadigini söyledi.

Ögrencileriyle depremzede ailelere yardimci olmak istediklerini belirten Pelit, "Marul hasadimizi gerçeklestirdik. Topladigimiz marullari Kaymakamlik koordinesinde ilçemize yerlesmis, günde 10 depremzede aile ile paylasiyoruz. Sebze yetistiriciligi alanimizda yetistirilen diger ürünlerimiz yaza dogru hasat edilecek. Tüm bu ürünlerimizi depremzede ailelerimiz ile paylasmayi düsünüyoruz." dedi.

Kovid-19 salginiyla tarimin öneminin dünyada çok daha net anlasildigini vurgulayan Pelit, okulda bilimsel metotlar ile ögrencilerin çiftçiligi daha bilinçli bir sekilde ögrenmelerini sagladiklarini ifade etti.

Pelit, ögrencilerin çogunun çiftçi kökenli ailelerden geldigini anlatarak, "Gereksiz gübre, kimyasal kullanimi, yanlis sulamanin nelere neden oldugunu çocuklarimiz ögrenmis durumda. Mezun olduklarinda küçük aile isletmelerinde çok daha bilinçli, üretim odakli çalismalar yapacaklarini biliyoruz." diye konustu.

- Ögrenciler de mutlu oldu

9. sinif ögrencisi Emir Akgün ise yetistirdikleri ürünleri depremzede aileler ile paylasmaktan mutlu olduklarini dile getirdi.

12. sinif ögrencisi Ünal Arslan da bu sene mezun olacagini belirterek, "Tarimi daha bilimsel ve bilinçli bir sekilde yapabilmeyi ögrendik. Babam da çiftçilik yapiyor ve ona bildiklerim konusunda fikir veriyorum. Hem ekim konusunda hem de tarim makineleri konusunda düsüncelerimi paylasiyorum ayrica depremzedelere destek olacagimiz için çok mutluyuz." degerlendirmesine yer verdi.