TIHEK lisans ögrencilerine "Insan haklari ve esitlik konusunda sertifika egitimi" verecekFatma Sevinç Çetin- TIHEK Baskani Muharrem Kiliç: - "Ögrencilerimizin uluslararasi vizyona kavusmalari, kariyerlerini gelistirmeleri noktasinda ufkunu açmayi hedefliyoruz. Egitimler bir yandan ögrencilerin tecrübelerine zemin hazirlarken diger yandan egitimleri verecek uzman koordinatörlerimizin destekleri sayesinde TIHEK'i kariyer hedefi olarak görme imkani saglayacak"

TIHEK lisans ögrencilerine "Insan haklari ve esitlik konusunda sertifika egitimi" verecekFatma Sevinç Çetin- TIHEK Baskani Muharrem Kiliç:
- "Ögrencilerimizin uluslararasi vizyona kavusmalari, kariyerlerini gelistirmeleri noktasinda ufkunu açmayi hedefliyoruz. Egitimler bir yandan ögrencilerin tecrübelerine zemin hazirlarken diger yandan egitimleri verecek uzman koordinatörlerimizin destekleri sayesinde TIHEK'i kariyer hedefi olarak görme imkani saglayacak"

ANKARA (AA) - FATMA SEVINÇ ÇETIN - Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu (TIHEK) Baskani Muharrem Kiliç, hukuk fakültesi ögrencilerine insan haklari ve esitlik konusunda sertifika egitimleri vereceklerini bildirdi.

Kiliç, AA muhabirine, kurum bünyesinde lisans ögrencileri için geçen yil baslayan "Insan Haklari ve Esitlik Kampüsü Projesi" kapsaminda bilgi verdi.

Üniversite ögrencilerinin gelisimi için ülke genelindeki hukuk fakültelerinin temsilcileriyle bölgesel toplantilar yaptiklarini söyleyen Kiliç, su bilgileri verdi:

"Yüksekögretim çaginda 8,5 milyona yakin gencimiz var. Üniversitelerle yaptigimiz isbirlikleri çerçevesinde, onlari bir yandan kurumumuz ve kurumsal faaliyetlerimiz hakkinda bilgilendirirken diger yandan da insan haklari ve esitlik alanindaki bilgilerini derinlestirmeyi amaçliyoruz. Egitimin her yerdeligi ilkesi çerçevesinde hukuk fakültelerimiz basta olmak üzere lisans ögrencilerine insan haklari ve esitlik alaninda sertifika programlari gerçeklestirecegiz."

Insan haklari ve esitlik konusundaki egitimlerin TIHEK'de, temmuz ayinin ilk haftasinda baslayacagini belirten Kiliç, "Ögrencilerimizin uluslararasi vizyona kavusmalari, kariyerlerini gelistirmeleri noktasinda ufkunu açmayi hedefliyoruz. Egitimler bir yandan ögrencilerin tecrübelerine zemin hazirlarken diger yandan egitimleri verecek uzman koordinatörlerimizin destekleri sayesinde TIHEK'i kariyer hedefi olarak görme imkani saglayacak." dedi.

Kiliç, ayrica ulusal insan haklari kurumlarinin yapisi, insan haklarinin uluslararasi ölçekte korunmasi basta olmak üzere, ayrimcilikla mücadele ve esitlik hukuku çerçevesinde ögrencilerin donaniminin gelistirilmesi, bilgi kapasitelerinin artirilmasi noktasinda çalismalar yürütmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Kiliç, sunlari kaydetti:

"Ögrencileri sadece ulusal insan haklarinin kurumsal yapilariyla ilgili degil, dünyadan bu konudaki örneklerle tanistirmak istiyoruz. Bu egitimleri devamli bir sekilde sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu noktada üniversitelerden yogun talep aliyoruz. Burasi ögrenciler için bir kariyer kapisi. Bu açidan ögrencilerin kurumu yakindan tanimasi ve isleyisini bilmesi bakimindan bu egitimlerin çok büyük yarari var."