TFF ve GoArt Metaverse platformu, deprem bölgesi için yeni bir proje baslattiMurat Kaya- TFF Baskani Mehmet Büyükeksi:"Türk halki ve tüm futbolseverleri GoArt Metaverse programini indirerek, penaltilariyla depremzedelerimize destek olmaya davet ediyorum"- Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel:"Hatay'da yasayan insanlar galip geldigimiz maçtan sonra mutlu yatti ancak sabahina çok büyük acilarla, çok büyük kayiplarla uyandi. Kimileri esini, kimileri isini, kimileri gelecegini, kimileri geçm

TFF ve GoArt Metaverse platformu, deprem bölgesi için yeni bir proje baslattiMurat Kaya- TFF Baskani Mehmet Büyükeksi:"Türk halki ve tüm futbolseverleri GoArt Metaverse programini indirerek, penaltilariyla depremzedelerimize destek olmaya davet ediyorum"- Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel:"Hatay'da yasayan insanlar galip geldigimiz maçtan sonra mutlu yatti ancak sabahina çok büyük acilarla, çok büyük kayiplarla uyandi. Kimileri esini, kimileri isini, kimileri gelecegini, kimileri geçm

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler yararina GoArt Metaverse platformu ile is birligi anlasmasina imza atti.

Yeni proje; TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde, TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, GoArt Metaverse platformu kurucusu ve CEO'su Burak Soylu ile Atakas Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in katildigi basin toplantisiyla tanitildi.

Mehmet Büyükeksi, 6 Subat'ta meydana gelen deprem felaketiyle çok büyük can kayiplari yasandigini belirterek, sunlari söyledi:

"Yaralari sarmak için biz de tüm camiamizla birlikte bir olduk. Futbol, dünyanin en popüler oyunu. Böyle zamanlarda futbolun gücünü elimizden gelen her vesileyle iyilik için kullanmaliyiz. Deprem bölgesindeki vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlarini karsilamak için 'omuz omuza' verdik. 1 Mart gecesi baslattigimiz kampanya canli yayinlarla milyonlara ulasti. Camiamizin ortaya koydugu bu birliktelik, toplumsal birliktelige dönüstü. Futbolumuzda sadece kötü günlerde degil, her gün bu birlikteligi görmeye ihtiyacimiz var."

"Omuz Omuza" kampanyasinda toplanan bagislarla, 4 bin konteyneri mayisin ilk yarisinda ihtiyaç sahiplerine teslim etmis olacaklarini kaydeden Büyükeksi, "Toplamda ise 7 bin konteyner hedefimiz var. Ama yeterli degil, devam etmeliyiz. 'Omuz omuza' kampanyamizi 15 Haziran'a kadar sürdürecegimizin sözünü vermistik. Iste bugün de tüm geliri kampanyamiza aktarilacak yeni bir proje ekliyoruz. Proje ortagimiz GoArt firmasi, 2017 yilindan bu yana kurgusal evrenler insa ediyor. Dünyanin ilk metaverse kentini Elazig'in tarihi yerlerinden Harput'ta kuran ve dünya çapinda ödül alarak sinirlari asan bir firma. Gelistirdigi artirilmis gerçeklik platformuyla gerçek dünya ile sanal dünya arasindaki boslugu kapatan GoArt, bugüne kadar edindigi bilgi ve tecrübeyi simdi de depremzedelerimizin yararina kullaniyor." diye konustu.

- Volkan Demirel'e tesekkür

GoArt ile birlikte bu defa herkesi, teknolojik olarak yeni bir alan olan ve federasyonlar ya da spor kulüpleri özelinde dünyada pek az örnegi görünen bir metaverse alanina davet ettiklerini söyleyen Büyükeksi, projeyi söyle anlatti:

"Bu metaverse içerisinde TFF müzesi, depremde hayatini kaybeden futbol ailemizin çok degerli üyelerinin her birinin adinin yer aldigi 6 Subat Aniti, Omuz Omuza Sahasi ve ödüllerin sergilendigi bir alan bulunuyor. TFF müzesinde Türk futbol tarihini anlatan önemli içerikler sergileniyor. Kullanicilar sanal ortamda müzeyi gezerek farkli bir deneyim yasayabilecekler. Yine ayni sekilde kullanicilar, sanal evrende olusturulan stadyuma girebilecekler. Burada, kendi avatarlari ile TFF Omuz Omuza sahasina çikarak penaltilariyla iyilik için hücum edecekler. Oyuna katilan kullanicilara bir yandan da basta kulüplerimiz tarafindan kampanyamiza hediye edilen imzali formalar olmak üzere birbirinden özel hediyeler kazanma sansi veriyoruz. Bu projeyi bize getiren, kurulum ve isletim maliyetlerinin tamamini üstlenen, yüklü bir miktarda bagis yapan ve kampanyanin bitis tarihine kadar elde edilecek gelirin tamamini 'Omuz Omuza' kampanyasina bagislayan GoArt firmasinin Yönetim Kurulu Baskani Burak Soylu’ya ve tüm ekibine tesekkür ediyorum."

Volkan Demirel'e de deprem bölgesine yaptigi katkilardan dolayi tesekkür eden Büyükeksi, "Sevgili Volkan hocam ilk günden bu yana hayatini adeta bu bölgenin yeniden ayaga kalkabilmesi için adadi. Omuz Omuza'nin da gönüllü elçisi oldu. Bugün de bizi yalniz birakmadi. Yaptiklarini yakindan takip ediyor ve kendisine takdirlerimi, sükranlarimi sunuyorum. Türk halki ve tüm futbolseverleri GoArt Metaverse programini indirerek, penaltilariyla depremzedelerimize destek olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandi.

- Volkan Demirel: "Keske bunlari hiç yasamamis olabilsek"

Toplantida bir konusma yapan Volkan Demirel de sunlari kaydetti:

"Hatay'da yasayan insanlar galip geldigimiz maçtan sonra mutlu yatti ancak sabahina çok büyük acilarla, çok büyük kayiplarla uyandi. Kimileri esini, kimileri isini, kimileri gelecegini, kimileri geçmisini kaybetti. Ben de orada tanidigim çok insani kaybettim. Ve oradaki insanlarin su an da dahil neler yasadigini, iki gün önce orada oldugum için çok iyi biliyorum. Yagmur yagsa çadirda islaniyorlar, hava isinsa çadirda terliyorlar. Sartlar ve imkanlar çok zor. Bu insanlari eski sartlarina, eski hayatlarina döndürebilmek için de elinden gelen her seyi yapan herkese sizlerin huzuruna çok tesekkür ediyorum. Keske daha fazlasini yapabilsek, keske bunlari hiç yasamamis ve bir daha da yasamayacak olabilsek. Ve hep beraber güzel mutlu günlere ulasabilsek."

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi'ye, ilk günden beri yanlarinda oldugu için tesekkür eden Demirel, "Baskanimiza, yönetici abilerimize, vatanimiza, milletimize, devletimize herkese tesekkür ediyorum. Çünkü gerçekten olmasi gerekeni olabildigi kadar yapmaya çalistilar. Yeterli oluyor mu, olmuyor ama olacaktir. Çünkü ben inaniyorum ki Türk milleti her zaman bu zor durumlarda el ele vererek, renk, din, irk hiçbir sey ayirt etmeden elini tasin altina koyacaktir ve depremzede vatandaslarimiza yardim etmek için çalisacaktir." diye konustu.

- Burak Soylu: "Elimizi tasin altina koymaya devam ederek TFF ile is birligi yapiyoruz"

GoArt Metaverse kurucusu ve CEO'su Burak Soylu ise ilk günden bu yana ellerindeki tüm imkanlari seferber ederek afet bölgesinde, hayatin normale dönebilmesi için çalismalar yürüttüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Elimizi tasin altina koymaya devam ederek TFF ile is birligi yapiyoruz. TFF'in baslattigi 'Omuz Omuza' kampanyasi bünyesinde yeni bir proje baslattik. Metaverse evreninde kurgunun sanal, faydanin ise gerçek olduguna duydugumuz inançla, bu potansiyeli harekete geçirmek ve depremden etkilenen bölgelerimiz için bir proje baslatmak istedik. Bu amaçla Türkiye Futbol Federasyonu ile ele ele verdik ve TFF için GoArt Metaverse platformu üzerinden 3D olarak tasarlanan bir sanal alan yarattik. GoArt Metaverse App'in içerisinde TFF için olusturulacak bu özel alanda müze, deprem aniti, ödül alani ve oyun kurgusu içeren bir stadyum tasarladik."

- GoArt Metaverse

GoArt Metaverse platformunun, deprem bölgesi ve afetten etkilenen futbol paydaslari için metaverse evreninde yeni baslattigi bu projesinde, platform üzerinde 3D olarak tasarlanan sanal evren ve bagis seçeneklerinin yani sira, TFF müzesi, deprem aniti, ödül alani ve oyun kurgusu içeren bir stadyum yer alacak.

Oyundan elde edilecek tüm gelir, TFF'nin "Omuz Omuza" kampanyasina aktarilarak depremden etkilenen vatandaslar için konteyner kente dönüsecek.

Konusmalarin ardindan Büyükeksi ve Soylu, is birligi anlasmasini imzaladi.

Volkan Demirel, depremde hayatini kaybeden Ganali oyuncu Christian Atsu'nun isminin yer aldigi, Atakas Hatayspor oyuncularinin imzalarinin bulundugu takim formasini Mehmet Büyükeksi'ye hediye etti.