TFF 2. Lig'de normal sezonun bitmesine 7 hafta varAli Korkmaz

TFF 2. Lig'de normal sezonun bitmesine 7 hafta varAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Yarin 32. hafta maçlarinin oynanacagi TFF 2. Lig'de normal sezonun bitimine 7 hafta kaldi.

Beyaz Grup’ta 19, Kirmizi Grup’ta 20 takimin katilimiyla baslayan TFF 2. Lig'de Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan haklari dondurulan Kirmizi Grup ekipleri Adiyaman FK ile Diyarbekirspor’un ligden çekilmeleri kabul edildi.

Ligde normal sezonun bitiminde gruplarini ilk sirada bitirenler direkt 1. Lig'e çikacak. Bir takimin daha 1. Lig'e yükselecegi ligde, gruplarinda liderleri takip eden beser ekip, play-off maçlari oynayacak.

Gruplarinda ikinci sirada yer alan ekipler dogrudan play-off üçüncü turuna yükselecek. Play-off birinci turunda normal sezonda gruplarinda 3. ile 6. takim, 4. ile de 5. takim, tek maç eleme usulüne göre karsilasacak.

Çift maç üzerinden oynanacak ikinci turu geçenler üçüncü turda gruplarin 2. sirasindaki takimlarla karsilasacak. Üçüncü turda galip gelen iki grubun finalistleri 1. Lig vizesi için mücadele edecek.

Beyaz Grup’ta 4, Kirmizi Grup’ta 2 takim TFF 3. Lig’e düsecek.

- Beyaz Grup

Beyaz Grup'ta maç fazlasi ve 62 puanla lider durumda bulunan Sanliurfaspor'u 2 puan geriden Çorum FK takip ediyor.

Bu iki takim dogrudan 1. Lig'e yükselme yolunda avantajli durumda bulunuyor. Bayburt Özel Idarespor'un ligden düsmesinin kesinlestigi grupta Sivas Belediyespor da bu hafta lige veda edebilir. Bu 2 takim disinda Tarsus Idmanyurdu ile Inegölspor da düsme hattinda bulunuyor.

- Kirmizi Grup

Kirmizi Grup’ta Kocaelispor’un en yakin rakiplerinin 5 puan önünde girdigi son 7 hafta öncesinde Bucaspor 1928, Bitexen Vanspor FK, 1461 Trabzon FK, Iskenderunspor ve Ankara Demirspor play-off barajinda yer aliyor.

Grupta 16 puanli Pazarspor ve 20 puana sahip Baynet Insaat Balikesirspor son 7 haftaya düsme hattinda girdi.