TEKNOFEST Izmir'de, ikinci gün etkinlikleri basladiAli Korkmaz

TEKNOFEST Izmir'de, ikinci gün etkinlikleri basladiAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'de ikinci gün etkinlikleri basladi.

AA'nin 9. kez global iletisim ortagi oldugu Çigli Havaalani'ndaki TEKNOFEST'in ikinci gününde ana sahnede "Hayata Baglan Korosu", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkus ve Gökbey Müzikali", "Sahne Senin", Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi" takip edilebilecek.

Ziyaretçiler, dün oldugu gibi "Dikey Rüzgar Tüneli", "Iklim Tüneli", "Günes Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temali Çocuk Parki", "Simülasyon Deneyim Alanlari", "Paydas-Sponsor Katilimci Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sicak Hava Balonu" ve "Pedalli Uçus Etkinligi"ni deneyimleyebilecek.

"TEKNOFEST Bilim Sokagi Atölyeleri" ile paydas ve sponsorlarin düzenledigi katilimci atölyeleri de gün boyunca sürecek.

TEKNOFEST Girisim Yarismasi kapsaminda "Turizm Teknolojileri ve Oyun" "Çevre, Enerji ve Iklim Teknolojileri", "Engelsiz Yasam Teknolojileri" ve "Saglik ve Iyi Yasam Teknolojileri" alanlarindaki girisimlerin tanitilacagi etkinlikte Deneyap kapsaminda da ülke genelinden basarili ögrencilerin olusturdugu takimlar "Makeathon" ve "Fikir Maratonu"nda mücadele edecek.

Izleyicilerin dün ilgiyle takip ettigi hava gösterileri bugün de sürecek. Saat 10.00'da parasüt atlayislari ile baslayacak gösterilerde gün içinde Türk Yildizlari, Solotürk, Gyrocopter, Bayraktar TB2, BEL-429 (Üzüm Salkimi), Bayraktar Akinci, S-70 (Çelik Kanatlar), Paramotor, AB-412 (SGM), T-129 Atak Helikopteri gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunacak.