TEKNOFEST Izmir, üçüncü gün etkinlikleriyle devam ediyorHalil Sahin

TEKNOFEST Izmir, üçüncü gün etkinlikleriyle devam ediyorHalil Sahin

IZMIR (AA) - Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'de üçüncü gün etkinlikleri basladi.

AA'nin 9. kez global iletisim ortagi oldugu Çigli Havaalani'ndaki TEKNOFEST'in üçüncü gününde ana sahnede "Deniz Yildizlari Orkestrasi", "Bizim Orkestra", "Bilim Sov", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkus ve Gökbey Müzikali", "Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi" yer alacak.

Aktivite programlari kapsaminda "Dikey Rüzgar Tüneli", "Iklim Tüneli", "Günes Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temali Çocuk Parki", "Simülasyon Deneyim Alanlari", "Paydas-Sponsor Katilimci Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sicak Hava Balonu" ve "Pedalli Uçus Etkinligi" gerçeklestirilecek.

Egitici atölyelerde ise "TEKNOFEST Bilim Sokagi Atölyeleri" ile paydas ve sponsorlarin düzenledigi katilimci atölyeleri de gün boyunca devam edecek.

TEKNOFEST Girisim Yarismasi kapsaminda "Turizm Teknolojileri ve Oyun" "Çevre, Enerji ve Iklim Teknolojileri", "Engelsiz Yasam Teknolojileri" ve "Saglik ve Iyi Yasam Teknolojileri" alanlarindaki girisimlerin tanitilacagi etkinlikte Deneyap kapsaminda da ülke genelinden basarili ögrencilerin olusturdugu takimlar "Makeathon" ve "Fikir Maratonu"nda mücadele edecek.

TEKNOFEST'in ilgiyle takip edilen hava gösterileri üçüncü günde de sürecek. Parasüt atlayislari ile baslayacak gösterilerde gün içinde Türk Yildizlari, SOLOTÜRK, Bayraktar Akinci, Aksungur, Bayraktar TB2, Hürkus, Paramotor, Gyrocopter, BEL-429 (Üzüm Salkimi), S-70 (Çelik Kanatlar), Paramotor, AB-412 (SGM), T-129 Atak Helikopteri gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunacak.

Festivalin üçüncü gününde de özellikle okul gruplariyla gelen ögrenciler olmak üzere çok sayida ziyaretçinin yogunluk olusturdugu gözleniyor.