TEKNOFEST Girisim Programi 2. dönem girisimleri belli oldu Abdulkadir Günyol- Programin 2. döneminde ön kuluçka girisimlerine 150 bin TL, hizlandirma girisimlerine 300 bin TL maddi destek imkani sunuluyor

TEKNOFEST Girisim Programi 2. dönem girisimleri belli oldu  Abdulkadir Günyol- Programin 2. döneminde ön kuluçka girisimlerine 150 bin TL, hizlandirma girisimlerine 300 bin TL maddi destek imkani sunuluyor

ISTANBUL (AA) - T3 Girisim Merkezinin, 2018 yilindan bu yana düzenlenen TEKNOFEST kapsamindaki yarismalara katilip finalist olanlara yönelik sundugu TEKNOFEST Girisim Programinin ikinci dönem kazananlari belli oldu.

T3 Vakfi'ndan yapilan açiklamaya göre, TEKNOFEST Girisim Programinin 2. dönemi için "Ön Kuluçka Programina" 314, "Hizlandirma Programina" 101 toplamda 415 basvuru yapildi. Degerlendirmeler sonucunda ise 8’i hizlandirma, 9’u ön kuluçka programina olmak üzere 17 girisim seçildi. Programin 2. döneminde ön kuluçka girisimlerine 150 bin TL, hizlandirma girisimlerine 300 bin TL maddi destek imkani sunuluyor.

Girisimlere maddi destekle beraber, girisimcilik egitimleri, ofis destegi, yatirimci ve mentor görüsmeleri gibi 12 farkli alanda da imkan sunuluyor. Programdan mezun olmaya hak kazanan girisimler, 27 Nisan-1 Mayis tarihleri arasinda TEKNOFEST Istanbul’da düzenlenecek Girisim Gösteri Gününe katilacak, ardindan Take Off Istanbul’da yatirimcilarla ve alaninda uzman mentorlarla bulusacak.

Açiklamaya göre, TEKNOFEST girisim programi 2. dönem girisimleri hizlandirma programi su sekilde:

Anadolu Robotik, kesif-gözlem, güvenlik, kaynak-insa, gibi birçok su alti ve su üstü faaliyetlerini otonom veya uzaktan kontrollü sekilde gerçeklestiren insansiz su alti ve su üstü araçlari gelistiriyor. 3 AGE, revir-dijital saglik merkezi adli yapay zeka destekli tele-saglik yazilim ve donanim ürünü ile saglikta firsat esitsizligini gidermek için çalismalarina devam ediyor. Rise Teknoloji, tip ve saglik egitimlerinde simülasyon yöntemleri kullanimini, mobil, kullanici dostu ve makul fiyatli hale getirmek için çalisarak yazilim ve donanim tabanli çözümler sunuyor.

Move On, yapay zeka tabanli tarim teknolojileri mottosuyla çalismalarini yürütüyor ve traktörleri otonom hale getiren dünyadaki 5 firmadan Türkiye'deki tek firmasi olarak öne çikiyor. Medroco, nöroplastisite temelli egzersizi baz alan ve kullanicilarla uzmanlari veri odakli bir sekilde uzaktan terapi ve egzersiz için bir araya getirmeyi hedefleyen, donanim ve yazilim üreticisi konumunda bulunuyor. Hebunk, hidrojen bataryali scooter üretiyor. Sirket, elektrikli scooterlara kiyasla iki kat daha uzun menzile sahip, her türlü yokusu çikabilen ve 5 dakika içinde yeniden sarj olabilen scooter ürünü ile çalismalarina devam ediyor.

Kodgem, ofis çalisanlarinin yasam kalitesi artiran giyilebilir teknoloji üretiyor. Sirket, saglikli bir durusa sahip olmak ve düzenli egzersiz yapmayi kolaylastirmak amaciyla ürünler gelistirmeye devam ediyor. CatchPad, oyunlastirilmis yüzlerce aktiviteyle fiziksel ve zihinsel gelisimi destekleyen, ayni zamanda performansa dair istatistikler sunan mobil uygulama destekli interaktif egzersiz platformu üzerine çalismalarini yapiyor.

Ön kuluçka programi ise su sekilde oluyor:

Markas Makine Teknoloji, model roketçilik ve atmosfer balonu projelerinde kullanilabilecek IoT alt yapisiyla, çevresel sartlara uygun donatilmis elektronik uçus kontrol ve kayit donanimi üretiyor. Nevasof, türettikleri yapay zeka destekli kan analizi yazilimi ile lösemi gibi kan hastaliklarinin teshisinde hematoloji ve onkoloji uzmanlarina yardimci karar destek sistemi üzerine çalisiyor. SoilBiom, eDNA yöntemiyle tür düzeyinde tespit edilecek endofitik bakterilerle bitki direncini ve verimini artiran, bitkiye özel gübre destekleyici preparat gelistiriyor.

Rovense, insanin erismekte güçlük çektigi kapali ortamlara girerek bu ortamin 3 Boyutlu modelini çikarip kullanicinin model üzerinde detayli bir denetim gerçeklestirmesini saglayan drone ve denetim yazilimi üzerine çalisiyor. Fladriw, damar yolu açma veya kan alma islemi kolayligi saglamak amaciyla, damar görüntüsü veren ürün üzerine çalismalar yürütüyor. Helimore Havacilik, 10 litrelik ilaçlama kapasitesine sahip, belirlenen noktalarda otonom uçus saglayan, görev yapacagi alandaki zararli otlari anlik görüntü isleme teknikleri ile fark eden ve ilaçlama yapan drone gelistiriyor.

BioCountix, gida ve su mikrobiyoloji testlerinde bakteriyel koloni sayim islemlerini yüksek dogrulukla saniyeler içerisinde gerçeklestiren yapay zeka tabanli otonom koloni sayaci üretiyor. KiDoSe, ailelerin çocuklariyla birlikte saglikli vakit geçirebilecekleri ve egitici özellikte olan materyal gelistirerek egitim paketi hizmeti sunuyor. Mind Maze Game ise ortaokul ve lise müfredatini 2D-3D oyunlar haline getirerek günümüz teknolojisi ile egitimi birlestirmeye çalisan egitim platformu olusturma üzerine çalismalarina devam ediyor.

- T3 Girisim Merkezi, girisimcilerin yaninda

Açiklamaya göre ayrica, T3 Girisim Merkezi, 2022 yilinda baslattigi TEKNOFEST Girisim Programi ile TEKNOFEST yarisma finalistlerini, ön kuluçka ve hizlandirma programlariyla destekliyor. Bu kapsamda alacagi destekler ile teknoloji odakli is fikrini girisime dönüstürmüs veya dönüstürmek isteyen ekiplere Ön Kuluçka Programi, gelistirdikleri teknoloji odakli projeler ile halihazirda kurmus olduklari sirketi olan ekiplere Hizlandirma Programi sunuyor.

TEKNOFEST Girisim Programi birinci döneminde 20 Ön Kuluçka ve 5 Hizlandirma olmak üzere 25 girisime toplamda 3 milyon TL hibe destegi sagladi. Girisimcilere verilen hibe destegine ek olarak, girisimcilik egitimleri, ofis destegi, yatirimci ve mentor görüsmeleri gibi 12 farkli alanda da destek verildi.