Sakip Sabanci, kabri basinda anildiErgin Garip- Sabanci Holding Denetim Baskani ve Genel Sekreteri Fuat Öksüz: - "Sakip Sabanci, 'Isinizi sevin, isinize sahip çikin' derdi. Biz de Sabanci Toplulugu olarak, sürdürülebilir bir yasam için öncü girisimlerle Türkiye ile dünyayi birlestirerek Topluluk vaadimiz dogrultusunda ve yeni ekonomi odaginda dünyanin Sabanci'si olma hedefiyle var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz"

Sakip Sabanci, kabri basinda anildiErgin Garip- Sabanci Holding Denetim Baskani ve Genel Sekreteri Fuat Öksüz:
- "Sakip Sabanci, 'Isinizi sevin, isinize sahip çikin' derdi. Biz de Sabanci Toplulugu olarak, sürdürülebilir bir yasam için öncü girisimlerle Türkiye ile dünyayi birlestirerek Topluluk vaadimiz dogrultusunda ve yeni ekonomi odaginda dünyanin Sabanci'si olma hedefiyle var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Sabanci Holding'in 19 yil önce vefat eden Yönetim Kurulu Baskani Sakip Sabanci, Zincirlikuyu Mezarligi'ndaki kabri basinda düzenlenen törenle anildi.

Zincirlikuyu Mezarligi'nda bulunan Sabanci aile kabristaninda gerçeklestirilen törene, Sakip Sabanci'nin kizlari Dilek Sabanci ve Sevil Sabanci, Sabanci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Sabanci Tapan, Sabanci Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Sabanci Holding Denetim Baskani ve Genel Sekreteri Fuat Öksüz, Sabanci Toplulugu üst düzey yöneticileri, Sakip Sabanci Anadolu Lisesi ögrencileri ve aile dostlari katildi.

Törende konusan Sabanci Holding Denetim Baskani ve Genel Sekreteri Öksüz, Sakip Sabanci denildiginde kendisini taniyan, tanimayan herkesin ilk olarak aklina gelenlerin hemen hemen ayni oldugunu belirterek, "Açik yürekliligi, cana yakinligi, samimi durusu, çaliskanligi, ince zekasi, sagduyulu olusu ve daima gülen gözleri akla gelir." ifadesini kullandi.

Sakip Sabanci'yi herkesten ayiran en büyük özelligin bir is adami olarak Türk halki tarafindan bu kadar çok sevilmeyi basarmasi oldugunu aktaran Öksüz, söyle devam etti:

"Kendisi yeni fikirlere önem veren ve çaginin çok ötesini görebilen vizyoner bir liderdi. Bizler de bugün rahmetli Sakip Sabanci'nin ortaya koydugu vizyon ve degerler dogrultusunda islerimizi yürütüyoruz ve ona layik olmaya gayret ediyoruz. Sürdürülebilirligi ve inovasyonu pusulamiz kabul ederek yaptigimiz islerin dünyadaki en iyi örnekler arasinda olmasini ve fark yaratmasini hedefliyoruz. Sakip Sabanci'nin bizlere ögrettigi gibi çagimizin gereklerini yakalamak için her zamankinden daha çok çalisiyoruz. Onun ileri görüslülügü ve liderlik özelligi bize her zaman örnek teskil ederken, gelecek için kosmaya devam ediyoruz."

- Tüm yaralar sarilana kadar deprem bölgesinde sahada olmaya devam edecegiz.

Fuat Öksüz, Kahramanmaras merkezli depremlerin Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi oldugunu ifade ederek, "Sakip Sabanci 'birlik, beraberlik arayisini sürdürün' derdi. Tipki onun ifade ettigi gibi, biz de birlik ve beraberlik ruhuyla depremlerin oldugu ilk günden itibaren Sabanci Toplulugu ve Sabanci Gönüllüleri olarak bölgedeyiz." dedi.

Topluluk olarak hayatini kaybeden vatandaslarin ve çalisma arkadaslarinin derin üzüntüsünü yasadiklarini dile getiren Öksüz, sunlari kaydetti:

"Bu sürecin bir maraton oldugunu biliyoruz. Bölgedeki 7 bine yakin çalisanimiz, yakinlari ve depremden etkilenen halkimiza umutlu bir gelecek kurmak için simdi ve tüm yaralar sarilana kadar sahada olmaya devam edecegiz. Sakip Sabanci, 'Isinizi sevin, isinize sahip çikin' derdi. Biz de Sabanci Toplulugu olarak, sürdürülebilir bir yasam için, öncü girisimlerle Türkiye ile dünyayi birlestirerek topluluk vaadimiz dogrultusunda ve yeni ekonomi odaginda dünyanin Sabanci'si olma hedefiyle var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Onun bundan 19 yil önce verdigi her ögüdün, ne kadar kiymetli oldugunu bugün attigimiz her adimda yeniden anliyoruz. Bu vesileyle tüm Sabanci Toplulugu olarak kendisini bir kez daha sükranla minnetle ve saygiyla aniyoruz."

Türkiye'nin gelismesi ve dünya ülkeleri arasinda hak ettigi yere ulasabilmesi için sanayi, kültür, sanat, egitim gibi pek çok alanda katki sunan Sabanci Holding'in merhum yönetim kurulu baskani ve Türk is dünyasinin sevilen ismi Sakip Sabanci, 10 Nisan 2004'te vefat etti.

Mütevaziligi, çok yönlü kisiligi, kendine has üslubu ve insanlarla kurdugu samimi iliskileriyle gönülleri kazanan, Türk halkinin kendisine duydugu sevgiyi "Sakip Aga" diyerek gösterdigi basarili is insani Sakip Sabanci, stajyer memurlukla baslayip holding sahipligine uzanan is tecrübelerini ve hayat hikayesini anlattigi 13 kitap yazdi.

Yurt içi ve yurt disinda farkli alanlarda birçok ödüle layik görülen Sabanci, 19 yil önce hayata veda ederken 71 yillik ömrüne sayisiz eser birakti.