Sakarya'da özel ögrenciler depremzede çocuklar için kolye ve bileklik tasarliyorOsman Nevtan Angün

Sakarya'da özel ögrenciler depremzede çocuklar için kolye ve bileklik tasarliyorOsman Nevtan Angün

SAKARYA (AA) - Sakarya'nin Karasu ilçesinde, özel egitim uygulama okulu ögrencileri, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen afetzede çocuklara moral vermek amaciyla kolye ve bileklik üretiyor.

Karasu Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencilerinin, ögretmenler ve velilerinin destegiyle hazirladigi renkli kolye ve bileklikler, deprem bölgesi ile ilçede egitim gören afetzede ögrencilere ulastirilacak.

Okul müdürü Furkan Ensici, gazetecilere, 6 Subat'ta yasanan depremlerin herkesi derinden etkiledigini söyledi.

Bu dönemde millet olarak yardima kostuklarini anlatan Ensici, "Hem deprem bölgesinde hem de Karasu'ya gelen ögrencilerimize yasadiklari aciyi bir nebze de olsa unutturabilmek adina ögrencilerimiz, velilerimiz ve ögretmenlerimizle bileklik ve kolye yaptik." dedi.

Ensici, depremzede ögrencilerin moral ve motivasyonunu yükseltmeyi amaçladiklarina deginerek, "Bu süreçte bununla kalmayarak gida ve kiyafet yardimlarinda her zaman tasin altina elimizi koyduk, koymaya da devam edecegiz. Bu süreçte her zaman onlarin yaninda olacagimizi belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Özel egitim ögretmeni Hilal Türkmen de çocuklarda yardimlasma, arkadaslik ve kardeslik duygusunu pekistirmek istediklerini kaydetti.

Velilerden Emel Tasdelen ise çalismalara destek vermekten duydugu memnuniyeti dile getirdi.