SGK'nin genel saglik sigortalilara ödedigi tutarlar SUT kapsaminda artirildiFirat Tasdemir

SGK'nin genel saglik sigortalilara ödedigi tutarlar SUT kapsaminda artirildiFirat Tasdemir

ANKARA (AA) - Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafindan genel saglik sigortalilara ödenen tutarlarin Saglik Uygulama Tebligi (SUT) kapsaminda artirildigini bildirdi.

Bilgin, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, SUT kapsaminda vatandaslara kemik içi implantta her implant için 90 lira olarak ödenen tutarin 750 liraya çikarildigini belirtti.

Kemik içi implant için ödenen tutarin, Terörle Mücadele Kanunu kapsaminda aylik alan gaziler ile vazife ve harp malulleri, baskasinin yardimi ve destegi olmaksizin yasamak için gereken hareketleri yapamayacak derecedeki vazife ve harp malulleri ile terör olaylarinda yaralananlar için 2 bin 500 liraya çikarildigini ifade eden Bilgin, sunlari kaydetti:

"Vatandaslarimizin ayakta tedavi kapsaminda evlerinde kullandiklari tibbi malzemeler ile gazilerimizin kullanimina özel ortez/protez tutarlari yüzde 50 ile yüzde 100 arasinda degisen oranlarda; gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise yüzde 39 ile yüzde 200 arasinda degisen oranlarda artirildi. Çölyak hastaliginda ve protein metabolizmasi bozukluklarinda; hastalarin kisitli diyetleri sebebiyle kullandiklari hayati öneme haiz özel formüllü un ve mamul ürünler için aylik nakdi ödemelerde de yüzde 100 artis yapildi. Tüm vatandaslarimiza hayirli olsun."