Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Versinin: "Tahil anlasmasinin uzatilmasi için olasilik görmüyoruz, temas sürüyor"Emre Gürkan Abay

Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Versinin: "Tahil anlasmasinin uzatilmasi için olasilik görmüyoruz, temas sürüyor"Emre Gürkan Abay

MOSKOVA (AA) - Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Sergey Versinin, Karadeniz Tahil Koridoru Anlasmasi'nin uzatilmasi için olasilik görmediklerini söylerken uluslararasi kurum ve kuruluslarla da görüsme halinde olduklarini kaydetti.

Versinin, baskent Moskova’da gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birlesmis Milletler (BM) arasinda 22 Temmuz 2022'de Istanbul'da yapilan ve son olarak 18 Temmuz’a uzatilan Karadeniz Tahil Koridoru Anlasmasi'na iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Anlasmanin uzatilmasina yönelik olasilik görüp görmediklerine yönelik bir soruyu yanitlayan Versinin, “Biz olasilik görmüyoruz. Ancak elbette anlasmanin her iki parçasina yönelik BM yetkilileri ile istisareleri sürdürüyoruz.” dedi.

Amonyak ihracatinin da anlasma kapsaminda olduguna isaret eden Versinin, “Amonyak ihracatinin, Istanbul’da imzalanan anlasmalara dahil oldugunu birçok defa söyledik. Bu da amonyakin bir ticari anlasma kapsaminda ihraç edilebilecegi anlamina geliyor. Kiev yönetiminin bu konuyu baska kosullara veya gereksinimlere baglamaya çalismasi çok kötü ve durumu kilitliyor.” yorumunu yapti.