Profesyonel boksör Seren Ay Çetin, dünya 1 numarasiyla karsilasacakMurat Kaya- Ispanyol Maria Del Carmen Romero Molina'yi 10 raunt sonunda yenen Seren Ay Çetin, altin kemer için Meksikali dünya 1 numarasi Yulihan Luna ile karsilasmaya hak kazandi- Seren Ay Çetin:"En iyi gecelerimden biriydi diyebilirim. Buraya gelen ve destekleyen herkese çok tesekkür ediyorum. Çalistik ve zafer bizim oldu."

Profesyonel boksör Seren Ay Çetin, dünya 1 numarasiyla karsilasacakMurat Kaya- Ispanyol Maria Del Carmen Romero Molina'yi 10 raunt sonunda yenen Seren Ay Çetin, altin kemer için Meksikali dünya 1 numarasi Yulihan Luna ile karsilasmaya hak kazandi- Seren Ay Çetin:"En iyi gecelerimden biriydi diyebilirim. Buraya gelen ve destekleyen herkese çok tesekkür ediyorum. Çalistik ve zafer bizim oldu."

ISTANBUL (AA) - Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüs kemer sahibi Seren Ay Çetin, WBC World Final kemeri eliminatör sampiyonlugu maçinda Ispanyol Maria Del Carmen Romero Molina'yi yenerek Meksikali dünya 1 numarasi Yulihan Luna ile karsilasmaya hak kazandi.

Sancaktepe Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi'nde düzenlenen, saat 19.00'da baslayip saat 03.00'te sona eren boks gecesinde Seren Ay Çetin turnuvanin son maçinda ringe çikti. Üç Avrupa ve 1 dünya sampiyonlugu bulunan Ispanyol boksör Maria Del Carmen Romero Molina ile mücadele eden basarili boksör, rakibini 10 raunt sonunda hakem puanlariyla yenmeyi basardi.

WBC Silver Gold kemerini koruyan Çetin, dünyanin bir numarasi olmak için önemli bir engeli asarak Meksikali dünya 1 numarasi Yulihan Luna ile karsilasmaya hak kazandi.

- "Muhtesem bir gece oldu"

Sonuçtan dolayi çok mutlu oldugunu belirten Kadiköy Boks Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin, "Rakibimi tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir maç oldu. Ama küstü gitti. Keske böyle olmasaydi. Hareketi sporcuya yakismadi ama heyecanina veriyorum. Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Gögücü'ye çok tesekkür ediyorum, muhtesem bir gece oldu. En iyi gecelerimden biriydi diyebilirim. Buraya gelen ve destekleyen herkese çok tesekkür ediyorum. 'Seren Ay' diye bagiran herkesin sesine saglik. Çalistik ve zafer bizim oldu" diye konustu.

Müsabaka aninda disligine saç girmesiyle ilgili de konusan Çetin, "O beni inanilmaz rahatsiz etti, midemi bulandirdi. Odagimi biraz dagitti. Ama olsun, bu tür aksilikler benim basima geliyor, alistim. Iki maç önce de kasim açilmisti. Sonuç olarak güzel bir basari elde ettik." ifadesini kullandi.

Dünya sampiyonlugu unvan maçina çikacagini hatirlatan Çetin, "Siradaki hedefimiz ve maceramiz da bu. Birkaç gün dinlendikten sonra da bu maça hazirlanmaya baslayacagiz." görüsünü sundu.

- Arda Avci ve Emre Karaçeper

Profesyonel boksör Arda Avci da kariyerinde 25 galibiyet, 3 maglubiyet yasayan Endonezyali boksör Defriyanto Palulu ile WBC Asya sampiyonluk maçina çikti. Rakibini ilk rauntta nakavtla yenen Avci, WBC Asya sampiyonluk kemerinin sahibi oldu.

Emer Karaçeper ise rakibini yenerek Ortadogu kemerinin sahibi oldu.

-Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü

Organizasyona ev sahipligi yapan Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, "Sporun baskenti olan Sancaktepe'de böyle güzel müsabakalari agirlamis olmaktan dolayi çok mutluyuz. Sporcularimizin hepsini tebrik ediyorum. Insallah ev sahipligimizden memnun kalmissinizdir, yine bekleriz." degerlendirmesinde bulundu.

Güzel bir boks gecesi yasandigini ifade eden Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç de "Saat çok geç olmasina ragmen hepimizin heyecani devam etti. Seren Ay'i da rakibini de tebrik ediyorum. Seyirci ve saha avantajini da iyi kullandik. Bundan sonraki yasaminda basarilar diliyorum. Altin kemer maçinda da insallah birlikte oluruz. Daha fazla mutlu olmak için daha çok çalisacagiz." seklinde konustu.

- WBC'den depremzedelere 20 bin dolar

Gecenin sonunda Dünya Boks Konseyi (WBC), Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen depremzedelere 20 bin dolar bagisladi. WBC Yönetim Kurulu Üyesi Oksana Semenishina, çeki boks promotör Serdar Avci'ya taktim etti.

Türkiye'de profesyonel boks federasyonunu kuran ve birbirinden önemli sampiyonalara imza atan Serdar Avci ise WBC yönetimine deprem bölgesine yaptiklari yardim için tesekkür etti.

Avci, gecede Türkiye'yi temsil eden ve önemli kemerler kazanan sporculara da tebriklerini iletti.