Pendik'teki otel yangina iliskin gözaltina alinan 2 süpheliye ev hapsiAli Cevahir Aktürk

Pendik'teki otel yangina iliskin gözaltina alinan 2 süpheliye ev hapsiAli Cevahir Aktürk

ISTANBUL (AA) - Pendik'te 3 kisinin öldügü 2 kisinin yaralandigi 7 katli oteldeki yangina iliskin adliyeye sevk edilen 6 kisiden 2'sine ev hapsi verildi.

Dogu Mahallesi'ndeki 7 katli otelde 24 Mart'ta çikan yangina iliskin gözaltina alindiktan sonra Anadolu Adalet Sarayi'na getirilen 6 süphelinin savcilikta ifadesi alindi.

Savcilik, süphelilerden otelin sahibi olarak görünen sirketin ortagi C.S. ile M.S'yi "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanmalari talebiyle, 4'ünü ise adli kontrol sartiyla hakimlige sevk etti.

C.S. hakimlikteki ifadesinde yanginla ilgisinin olmadigini belirterek, cezaevinde bulundugu sirada tüm yetkilerini kardesi M.S'ye devrettigini, çiktiktan sonra da psikolojik sikintilari nedeniyle otel isleriyle ilgilenemedigini belirtti.

Yangin sirasinda otelde olmadigini ve ihmalinin bulunmadigini ifade eden C.S., suçlamayi reddederek tutuksuz yargilama talebinde bulundu.

Süpheli M.S. ise yanginin meydana geldigi gün otelde olmadigini, ablasinin haber vermesi üzerine olay yerine gittigini belirterek, o gece sorumlu olarak otelde bulunan A.A'nin kendisine yanginin elektrikli sobadan kaynakli olabilecegini söyledigini anlatti.

Olayda ihmali ve kusurunun olmadigini dile getiren M.S., magdur oldugunu savundu.

- 2 süpheli hakkinda ev hapsi

Sulh Ceza Hakimligi, süpheliler C.S. ile M.S'nin ev hapsi ve yurt disina çikis yasagi getirilerek serbest birakilmasina hükmetti. Diger 4 süpheli hakkinda da yurt disina çikis yasagi seklindeki adli kontrol tedbiri getirildi.

Pendik Dogu Mahallesi'ndeki 7 katli otelde 24 Mart'ta sabah 08.00 siralarinda belirlenemeyen bir nedenle çikan yangin itfaiye ekiplerince söndürülmüs, binada yapilan incelemede 2 kisinin öldügü belirlenmisti. Yangin nedeniyle yaralanan 3 kisi de hastanede tedavi altina alinmisti. Tedavi altina alinan yaralilardan biri hastanede hayatini kaybetmisti.