Ögrencinin "su balonuyla" yaralanmasiyla ilgili tutuklanan 2 sanik tahliye edildi Sezgin Pancar

Ögrencinin "su balonuyla" yaralanmasiyla ilgili tutuklanan 2 sanik tahliye edildi Sezgin Pancar

MERSIN (AA) - Mersin'in Mezitli ilçesinde, motosikletten attiklari "içi su dolu balon" ile kaldirimda yürüyen ögrenciyi gözünden yaraladiklari gerekçesiyle tutuklu yargilanan 2 sanigin yurt disina çikis yasagi sartiyla tahliyesine karar verildi.

Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya, saniklar Ahmet K. ve Bilal K, tutuklu bulunduklari ceza infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi, avukatlar da salonda hazir bulundu.

Ahmet K. savunmasinda, olaydan dolayi pisman oldugunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Bilal K. de önceki beyanlarini tekrarlayarak, "Hayatimin en büyük dersini aldim. Eylemlerimden dolayi utanç duyuyorum. Müstekilerden özür dilerim. Pismanim, tahliyemi talep ederim." ifadesini kullandi.

Cumhuriyet savcisi ise mütalaasinda, tutuklulukta geçirilen süre, suçun vasfi, muhtemel ceza miktari ve tutuklulukta beklenen amacin adli kontrol hükümleriyle saglanabilecegi hususlari göz önüne alinarak saniklarin adli kontrol sartiyla tahliye edilmesi yönünde görüs bildirdi.

Avukatlari da dinleyen hakim, delillerin toplanmis olmasi dolayisiyla saniklarin yurt disina çikis yasagi sartiyla tahliyesine hükmetti.

Durusma, 30 Mayis'a ertelendi.

- Olay ve iddianame

Mezitli ilçesinde, geçen yil 18 Kasim'da seyir halindeki motosikletten kaldirimda yürüyen 3 ögrenciye dogru firlatilan cismin gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan Hatice A, Mersin Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardindan taburcu edilmisti.

Polisin çalismasiyla yakalanan Ahmet K. ve Bilal K, emniyetteki ifadelerinde, sosyal medyada çekilen videolardan esinlenerek ögrencilere içi su dolu balon firlattiklarini iddia etmisti.

Ahmet K. ve Bilal K, bir is yerinin güvenlik kamerasinca da kaydedilen olayla ilgili "kasten yaralama" suçundan tutuklanmisti.

Saniklar hakkinda "silahla kasten yaralama" suçundan 2'ser yila kadar, olay günü Hatice A'nin yaninda bulunan arkadaslari Serap Y. ve Medine B'ye karsi da "silahla kasten yaralamaya tesebbüs" suçundan 2'ser kez 18 aya kadar hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.

Iddianamede, sosyal medyada "ballon challange" adi altinda yapilan saka videolarini izleyen saniklarin olayi gerçeklestirdikleri anlatilarak, "içi su dolu balon"un silah sayildigi bilgisine yer verilmisti.