OECD: Israil, iklim hedeflerine ulasmak için "dogru bir yol" izlemiyorAbdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout,Muhammed Emin Canik- Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Örgütü (OECD) raporu: - "Israil, 2050 yili için sera gazi emisyonunu yüzde 85 oraninda azaltma ve karbon nötr olma hedefi belirledi" - "Israil, mevcut uygulamalariyla bu hedeflere ulasmak için dogru bir yol izlemiyor, tüm sektörlerde ilave hedefler belirlemesi gerekecek"

OECD: Israil, iklim hedeflerine ulasmak için "dogru bir yol" izlemiyorAbdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout,Muhammed Emin Canik- Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Örgütü (OECD) raporu:
- "Israil, 2050 yili için sera gazi emisyonunu yüzde 85 oraninda azaltma ve karbon nötr olma hedefi belirledi"
- "Israil, mevcut uygulamalariyla bu hedeflere ulasmak için dogru bir yol izlemiyor, tüm sektörlerde ilave hedefler belirlemesi gerekecek"

KUDÜS (AA) - Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Örgütü (OECD), Israil'in iklim degisikligiyle mücadele hedeflerine ulasmak için dogru bir yol izlemedigini belirtti.

OECD tarafindan hazirlanan raporda, Israil'in iklim degisikligiyle mücadeleye iliskin hedeflerine yer verildi.

Israil'in iklim hedeflerini yükselttigi belirtilen raporda, "Israil, 2050 yili için sera gazi emisyonunu yüzde 85 oraninda azaltma ve karbon nötr olma hedefi belirledi." ifadesi kullanildi.

Raporda, Israil'in hedeflerine ulasmasina iliskin, "Israil, mevcut uygulamalariyla bu hedeflere ulasmak için dogru bir yol izlemiyor, tüm sektörlerde ilave hedefler belirlemesi gerekecek." degerlendirmesinde bulunuldu.

Israil'in 2050 yilina kadar "sifir atik" hedefi koydugu ancak bunu gerçeklestirmek için su ana kadar bir yasal düzenleme getirmedigi belirtildi.

Raporda Israil'e adim atmasi çagrisi yapilarak, "Baglayici hedeflerle hükümetin üzerinde uzlasmaya vardigi bir iklim yasasinin kabul edilmesi bu yönde önemli bir adim olacaktir." denildi.

Yerlesim yerleriyle alt yapi gelisimindeki artisin biyoçesitliligi "her zamankinden daha fazla etkiledigi" uyarisi yapilan raporda, Israil'den kentsel yayilmayi azaltip deniz koruma alanlarini genisleterek karasal ekosistemleri korumayi yogunlastirmasi istendi.

Raporda, Israil'deki su kirliligine de deginilerek, "Toplam su tüketiminin yarisindan fazlasini tarima ayirmasiyla Israil, dünyanin en çok su sikintisi çeken ülkelerinden biri." ifadesine yer verildi.

Israil’in OECD üye ülkeleri arasinda tarim alaninda en çok geri dönüstürülmüs atik su kullanan ülke oldugu ifade edildi.

Raporda, Israil'in karbon emisyonunu azaltmasi için yenilenebilir enerji ile temiz ulasim projelerine yatirimlarini artirmasi gerektirdigi kaydedildi.