Mirziyoyev ve Putin, Özbek-Rus ekonomik iliskilerinin gelistirilmesini görüstüBahtiyar Abdülkerimov

Mirziyoyev ve Putin, Özbek-Rus ekonomik iliskilerinin gelistirilmesini görüstüBahtiyar Abdülkerimov

TASKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, telefon görüsmesinde, iki ülke arasindaki ticari ve ekonomik iliskilerin gelistirilmesi konularini ele aldi.

Özbekistan Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamada, Mirziyoyev ve Putin'in yaptiklari telefon görüsmesinde, karsilikli ticaretin daha da artirilmasi ve ortak isbirligi projelerinin hayata geçirilmesine yönelik öncelikli konulari detayli olarak görüstügü bildirildi.

Görüsmede Mirziyoyev ve Putin'in, ay sonunda Taskent'te düzenlenecek Innoprom Uluslararasi Sanayi Fuari'nin, iki ülkenin is dünyasi ve bölgelerinin, karsilikli isbirliginin gelistirilmesi için etkin kullanim alani olacagi konusunda mutabik kaldigi vurgulandi.

Iki ülke arasindaki kültürel ve insani degisim programlari çerçevesindeki verimli isbirliginden duyduklari memnuniyeti dile getiren liderlerin ayrica, yakin dönemde gerçeklestirilecek ikili ve çok tarafli etkinliklerin takvimiyle ilgili görüs alisverisinde bulunduklari kaydedildi.