Milli füzelerin basarisi ihracatta hedefleri degistirdiGöksel Yildirim- Roketsan Genel Müdürü Murat Ikinci: - "Yil basindaki ihracat hedeflerini geçtik, simdi onlari revize edecegiz. 2025 hedeflerimizi simdiden tutturacak noktaya yaklastik" - "Bu senenin sonuna dogru tüm kalifikasyonu tamamlanmis ÇAKIR füzesinin atisini gerçeklestirip önümüzdeki yil seri üretime baslamayi hedefliyoruz" - "IHA-230'un atisini bu yil yapip hizli bir sekilde ürünün ihracatini gerçeklestirdik"

Milli füzelerin basarisi ihracatta hedefleri degistirdiGöksel Yildirim- Roketsan Genel Müdürü Murat Ikinci:
- "Yil basindaki ihracat hedeflerini geçtik, simdi onlari revize edecegiz. 2025 hedeflerimizi simdiden tutturacak noktaya yaklastik"
- "Bu senenin sonuna dogru tüm kalifikasyonu tamamlanmis ÇAKIR füzesinin atisini gerçeklestirip önümüzdeki yil seri üretime baslamayi hedefliyoruz"
- "IHA-230'un atisini bu yil yapip hizli bir sekilde ürünün ihracatini gerçeklestirdik"

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Roketsan, milli olarak gelistirdigi füze ve mühimmatlarla yakaladigi ihracat basarilariyla bu alandaki hedeflerini revize edecek.

Roketsan, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde Stratejik Is Ortakligi Zirvesi düzenledi.

Sirket Genel Müdürü Murat Ikinci, AA muhabirine, Roketsan'in Türkiye'yi özellikle ihracat tarafinda savunma ürünleriyle basariyla temsil ettigini söyledi.

Bu basarinin sürdürülebilir olmasi için kendileriyle beraber hareket eden ve Roketsan ailesinin bir parçasi olarak gördükleri is ortaklarinin kurumsal yeteneklerinin, üretim kapasitelerinin, kalitelerinin artirilmasi ve dünya standartlarina getirilmesinin çok kritik oldugunu vurgulayan Ikinci, söyle konustu:

"Roketsan'in yurt disinda rekabetini direkt etkileyen kismi, ailemizin parçasi olan is ortaklarimiz olusturuyor. Bugünkü programimizda is ortaklarimizin gelisimi için bundan sonraki yol haritasini, stratejilerimizi hep beraber aile içerisinde tartisacagimiz bir zirve organize ettik. Bu zirvenin sonunda hem ailemize yeni üyelerin katilmasini saglayacagiz hem de mevcut üyelerimizin kurumsal etkinliklerini ve yetkinliklerini daha üst seviyeye çikartacak faaliyetleri hep beraber gerçeklestirecegiz. Hedeflerimiz büyük. Dünyanin en büyük 50 savunma firmasi arasina hizli sekilde girmek istiyoruz. Bunu saglamak, küresel rekabette ön plana çikabilmek için tedarik zinciri ve üretim kapasitesi çok önemli. Bunun da farkindayiz. Stratejimizi olustururken sadece Roketsan'in büyümesi, Roketsan'in kabiliyetlerinin artirilmasi degil, ayni zamanda bizimle beraber hareket eden ekosistemimizin de topyekün yukariya çikartilmasini hedefliyoruz."

- "Sürprizlerimiz daha bitmedi"

Murat Ikinci, yilin geri kalanindaki ürün gelistirme çalismalarina yönelik soruya, "Ürün gelistirme anlaminda daha sürprizlerimiz bitmedi. Insallah yil sonu olmadan birçok yeni ürünümüzü de halkimizla öncelikli olarak paylasacagiz." dedi.

Roketsan'in kara, deniz ve hava platformlarindan atilabilen ÇAKIR Seyir Füzesi'ne iliskin yürüttügü çalismalara iliskin de bilgiler veren Ikinci, "ÇAKIR'in ilk basarili atisini yaptik. Bu senenin sonuna dogru da tüm kalifikasyonu tamamlanmis ürünümüzün atisini gerçeklestirip önümüzdeki yil seri üretime baslamayi hedefliyoruz." diye konustu.

Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füze IHA-230'un atisinin da bu yil yapildigina isaret eden Ikinci, hizli bir sekilde ürünün ihracatini da gerçeklestirdiklerini söyledi. Ikinci, su degerlendirmelerde bulundu:

"Baykar ile yapmis oldugumuz is birlikteliginde Akinci platformumuzdan 230 füzemizin ihracatini gerçeklestirdik. Aslinda bu sunu gösteriyor, biz ürünlerimizi yaptikça, piyasaya çikarttikça bunlara olan talep de hizli sekilde büyüyor. Özellikle dünyanin konjonktürel yapisina baktigimizda bu büyümenin en azindan önümüzdeki 10 yil ivmeli devam edecegini ve çok hizli sekilde global ligde de hem Roketsan'i hem ekosistemimizi çok daha üst siralara tasiyacagina eminiz. Yil basindaki ihracat hedeflerini geçtik, simdi onlari revize edecegiz. 2025 hedeflerimizi simdiden tutturacak bir noktaya yaklastik diye söyleyebilirim."