Kaspersky, "Kaspersky Digital Footprint Intelligence" hizmetini güncellediMehmet Kadir Kilinç- Kaspersky Dijital Ayak Izi Istihbarati Baskani Yulia Novikova: - "Takedown hizmetiyle güçlendirilen Kaspersky Digital Footprint Intelligence, isletmelere markalarini korumalari için daha fazla firsat sunuyor"

Kaspersky, "Kaspersky Digital Footprint Intelligence" hizmetini güncellediMehmet Kadir Kilinç- Kaspersky Dijital Ayak Izi Istihbarati Baskani Yulia Novikova:
- "Takedown hizmetiyle güçlendirilen Kaspersky Digital Footprint Intelligence, isletmelere markalarini korumalari için daha fazla firsat sunuyor"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky, kurumlar için sosyal aglardaki sahte hesaplarin yani sira mobil uygulama platformlarindaki sahte uygulamalara karsi gelismis koruma saglayan Digital Footprint Intelligence (Dijital Ayak Izi Istihbarati) hizmetini güncelledi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Kaspersky arastirmacilari tarafindan sadece geçen yil 500 milyondan fazla sahte web sitesine yönelik erisim tesebbüsü tespit edildi.

Bu art niyetli tasarlanmis web siteleri, siber suçlularin hassas verileri toplamasina ve güvenilir markalarin itibarini kullanarak kurbanlarin güvenini istismar etmesine olanak taniyor.

Markanin itibarini bu gibi taklit saldirilarindan korumak için sirketlerin özellikle web siteleri, sosyal aglar ve pazar yerleri gibi çevrim içi alanlarda islerinin güvenligine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence, kurumlara dijital ayak izleri hakkinda içgörü saglayarak potansiyel güvenlik risklerini ve açiklarini belirlemelerine olanak taniyan bir tehdit istihbarati hizmeti olarak sunuluyor.

Güncellenen çözüm artik Facebook, Snapchat, Instagram ve eski adi Twitter olan X'deki sahte hesaplarin yani sira AppStore ve Google Play'deki sahte uygulamalari da izleyebiliyor, tespit edebiliyor ve kaldirabiliyor.

Siber suçlular, kullanicilari hedeflemenin alternatif bir yolu olarak sosyal aglar ve mobil platformlardaki profilleri taklit ederek veya çalmaya çalisarak sirketleri taklit etme yoluna gidiyor.

Böylece sahte ürünler satabiliyor veya müsteri destek yetkilisi gibi davranarak kullanicilari hassas verileri ifsa etmeye veya kötü amaçli web sitelerini ziyaret etmeye ikna etmeye çalisabiliyor. Yöneticiler de bu tarz saldirilarin cazip bir hedefini olusturuyor. Bu kisilerin kimligini taklit etmek, dezenformasyonun ve gelismis kimlik avi kampanyalarinin yayilmasina yardimci oluyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence, herkese açik çevrim içi kaynaklari izleyerek ve sirketlere olasi kötü amaçli etkinlikler hakkinda ayrintili bilgi saglayarak, isletmelerin söz konusu tehditleri kullanicilarini, markalarini ve gelirlerini olumsuz etkilemeden önce belirlemelerine ve ortadan kaldirmalarina yardimci oluyor.

Hizmet, bu yilin baslarinda marka sirket isimlerini, çevrim içi hizmetleri ve ticari markalari hedef alan kimlik avi web sitelerini izlemeye yardimci olan Hedefli Kimlik Avi için gerçek zamanli uyarilar eklenerek daha da gelistirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Dijital Ayak Izi Istihbarati Baskani Yulia Novikova, "Takedown hizmetiyle güçlendirilen Kaspersky Digital Footprint Intelligence, isletmelere markalarini korumalari için daha fazla firsat sunuyor. Kaspersky Threat Intelligence portföyündeki diger ürünlerle birlikte bu hizmet, potansiyel tehditler ve güvenlik açiklari hakkinda eyleme geçirilebilir istihbarat saglayarak kurumlarin güvenligini iyilestirmelerine yardimci olmak için tüm deneyimlerimizi bir araya getiriyor." ifadelerini kullandi.