Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu'da konustu: (1)Hayati Akçay- "24 Nisan tarihi itibariyla artik ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, egitim ögretim kaldigi yerden devam etmis olacak ve hayatin o bölgedeki normallesmesiyle ilgili en önemli adimi Milli Egitim Bakanligi olarak da tamamlamis olacagiz bu tüm merkez ve ilçelerdeki okullari açarak" - "Bugün itibariyla nakillerini diger illere aldirip, tekrar 10 ile dönen ögrenci sayimiz 32 bin 659'a ulasti"

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu'da konustu: (1)Hayati Akçay- "24 Nisan tarihi itibariyla artik ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, egitim ögretim kaldigi yerden devam etmis olacak ve hayatin o bölgedeki normallesmesiyle ilgili en önemli adimi Milli Egitim Bakanligi olarak da tamamlamis olacagiz bu tüm merkez ve ilçelerdeki okullari açarak"
- "Bugün itibariyla nakillerini diger illere aldirip, tekrar 10 ile dönen ögrenci sayimiz 32 bin 659'a ulasti"

ORDU (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "24 Nisan tarihi itibariyla artik ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, egitim ögretim kaldigi yerden devam etmis olacak ve hayatin o bölgedeki normallesmesiyle ilgili en önemli adimi Milli Egitim Bakanligi olarak da tamamlamis olacagiz bu tüm merkez ve ilçelerdeki okullari açarak." dedi.

Özer, Durugöl Sehit Bayram Gümüs Ilkokulu'nda düzenlenen 2022-2023 egitim ögretim yili ikinci ara tatil programinda, 10 Nisan itibariyla 79 ilde merkez ve ilçelerin tamaminda egitim ögretimin normallestigini söyledi.

Geriye iki ilin kaldigini belirten Özer, "Hatay'da, 3 Nisan'da o mevcut açmis oldugumuz ilçelere ilave olarak Iskenderun'da, 10 Nisan'da da Belen, Hassa ve Kumlu'da egitim ögretim basladi." diye konustu.

Bakan Özer, su ifadeleri kullandi:

"Hatay ve Adiyaman valiliklerimizle yaptigimiz görüsmeler neticesinde, 24 Nisan yani bu bir haftalik ara tatilden sonra Hatay ve Adiyaman'da da merkez ve tüm ilçelerde egitim ögretimin baslamasi karari aldik. Dolayisiyla, 24 Nisan tarihi itibariyla artik ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, egitim ögretim kaldigi yerden devam etmis olacak ve hayatin o bölgedeki normallesmesiyle ilgili en önemli adimi Milli Egitim Bakanligi olarak da tamamlamis olacagiz bu tüm merkez ve ilçelerdeki okullari açarak."

Özer, deprem bölgesine dönen ögrencilere iliskin de su bilgileri paylasti:

"Deprem bölgesindeki hayati normallestirme adimlari, daha önceden bu 10 ilimizden diger illere giden, nakillerini aldiran ögrencilerimizin de geriye dönüslerini hizlandirdi. Bugün itibariyla nakillerini diger illere aldirip, tekrar 10 ile geri dönen ögrenci sayimiz 32 bin 659'a ulasti. Ben inaniyorum ki 24 Nisan tarihi itibariyla Hatay ve Adiyaman'da da tüm merkez ilçeleri açtiktan sonra bu rakam her geçen gün daha fazla artacaktir. En fazla geri dönüsün oldugu ilk 4 il, 8 bin 269 ögrenciyle Kahramanmaras, 6 bin 472 ögrenciyle Gaziantep, 6 bin 181 ögrenciyle Hatay ve 3 bin 519 ögrenciyle Malatya oldu. Gördügünüz gibi, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya'da ögrencilerimiz hizli bir sekilde artik dönmeye basladi. Insallah bir daha böyle acilar yasamayiz ve hizli bir sekilde toparlaniriz."

(Sürecek)