Manisa'da asilanan menengiç agaçlarindan Antep fistigi hasadi sürüyorNurullah Kalay

Manisa'da asilanan menengiç agaçlarindan Antep fistigi hasadi sürüyorNurullah Kalay

MANISA (AA) - Manisa'nin Demirci ilçesinde asilanan menengiç agaçlarindan elde edilen Antep fistiginda, bu yil 220 ton üretim bekleniyor.

Demirci Ziraat Odasi öncülügünde yaklasik 4 bin 500 dekarlik alandaki menengiç (çitlembik) agaçlarinin asilanmasiyla elde edilen Antep fistiginda hasat sezonu sürüyor.

Agaçlardan silkelenerek dis kabugundan ayiklanan Antep fistiklari, kurutularak Gaziantep, Sanliurfa ve Adana'dan gelen tüccarlara satiliyor.

Demirci Ziraat Odasi Baskani Mehmet Karakaya, AA muhabirine Demirci'de Antep fistigi üretiminin yildan yila arttigini, yaklasik 30 bin menengiç agacina göz asisi uygulayarak üretimi daha da artirmayi hedeflediklerini belirtti.

Karakaya, bu yil rekolte hedefinin ise 220 ton oldugunu dile getirdi.

Imrenler Mahallesi sakinlerinden Mehmet Yilmaz da bine yakin fistik agacinin bulundugunu, 200 menengici de asiladigini söyledi.

Fistigin, Demirci'nin güzel gelir getiren ürünlerinden birisi haline geldigine isaret eden Yilmaz, "Geliri güzel olsa da bakimi çok zahmetli. Hasat zamani iklim sartlarina göre degisiyor. Bu yil biraz gecikti, mevsimsel sebepler bunda etkili. Geçen yil 180 liraya kadar fistik satisi yaptik. Bu yil kilogrami 300 liradan satacagiz." diye konustu.