Lübnan'da kis saati uygulamasinin uzatilmasi tartismalari sürüyorIdiris Okuduci- Basbakan Necib Mikati: - "Tamamen idari olan karar, diger gruplara zarar vermeden bir grup vatandasi rahatlatmayi amaçliyordu"

Lübnan'da kis saati uygulamasinin uzatilmasi tartismalari sürüyorIdiris Okuduci- Basbakan Necib Mikati:
- "Tamamen idari olan karar, diger gruplara zarar vermeden bir grup vatandasi rahatlatmayi amaçliyordu"

BEYRUT (AA) - Lübnan Basbakani Necib Mikati, kis saat uygulamasinin 1 ay uzatilmasi kararinin mezhepsel bir yöne çekilmesinden üzüntü duydugunu belirterek, gerekçenin tamamen "idari" oldugunu bildirdi.

Lübnan resmi ajansi NNA'da yer alan habere göre Mikati, uzatma kararinin uygulanmasinin ardindan Hristiyanlardan gelen tepkilere yanit verdi.

Kis saati uygulamasinin 26 Mart yerine 20 Nisan'a kadar uzatilmasi kararinin mezhepsel bir yöne çekilmesinden üzüntü duydugunu kaydeden Mikati, "Tamamen idari olan karar, diger gruplara zarar vermeden bir grup vatandasi rahatlatmayi amaçliyordu." ifadelerini kullandi.

Kararinin detayli izahi için ülkenin en etkin Hristiyan temsilcisi konumundaki Lübnan Maruni Patrigi Besara Butrus er-Rai ile görüstügünü dile getiren Mikati, "Kararin alinmasini gerektiren sebepleri ve Lübnanli herhangi bir unsuru rencide edecek herhangi bir mülahaza ile ilgisi olmadigini anlattim." dedi.

- Lübnanlilar iki saat dilimi ile karsi karsiya kaldi

Sünni olan Mikati, 23 Mart'ta yaptigi açiklamada, yaz saati uygulamasina, 20 Nisan'da geçilecegini duyurmustu.

Hükümet, gün isindan daha fazla faydalanilmasi için her yil mart ayinda baslatilan uygulamanin ertelenmesine herhangi bir gerekçe göstermemis ancak bunun ramazan ayi dolayisiyla yapildigi tahmin edilmisti.

Lübnan'daki Hristiyan Maruni Kilisesi, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, dün degismesi gereken ancak ertelenen saat uygulamasi kararina uymayacaklarini duyurmustu.

Kilisenin açiklamasinin ardindan Hristiyan STK'lar, okullar ve partilerden de hükümetin saat kararina uyulmayacagi ve yaz saatine geçilecegi açiklamalari gelmisti.

Bunun ardindan Lübnanli vatandaslar iki saat dilimi ile karsi karsiya kalmisti.