Lider Galatasaray'in kalesi son 2 maçta düstüEmrah Oktay- Spor Toto Süper Lig'in ilk 30 haftasinda 20 gol yiyen sari-kirmizili ekip, son 2 maçta kalesinde 6 gol gördü- Ligde son 2 haftada puan kaybeden Galatasaray, puan farkini Fenerbahçe'nin 3'e, bir maçi fazla Besiktas'in ise 5'e indirmesine engel olamadi

Lider Galatasaray'in kalesi son 2 maçta düstüEmrah Oktay- Spor Toto Süper Lig'in ilk 30 haftasinda 20 gol yiyen sari-kirmizili ekip, son 2 maçta kalesinde 6 gol gördü- Ligde son 2 haftada puan kaybeden Galatasaray, puan farkini Fenerbahçe'nin 3'e, bir maçi fazla Besiktas'in ise 5'e indirmesine engel olamadi

ISTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Spor Toto Süper Lig'in en az gol yiyen takimi olan lider Galatasaray, son 2 maçinda bu performansini koruyamadi.

Süper Lig'de 30. haftaya 28 müsabakada 22 galibiyet, üçer de beraberlik ve yenilgiyle giren sari-kirmizili takim, attigi 64 golle ligin en golcü 2. takimi konumundayken kalesinde 20 gole izin vererek en iyi savunma yapan takimi oldu.

Ligin 30. haftasina kadar maç basina 0,7 gol yiyen Galatasaray, son 2 haftada bu savunma performansini sürdüremedi.

Sari-kirmizili ekip, ligin 31. haftasinda konuk ettigi VavaCars Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalirken 32. haftadaki derbide Besiktas'a 3-1 yenildi.

Iyi savunmasi ve kalecisi Fernando Muslera'nin dikkati çeken performansiyla sampiyonluk yarisinda öne çikan Galatasaray, son 2 karsilasmada 6 gol yedi. Sari-kirmizililar, bu karsilasmalarda biri dogrudan rakibi olmak üzere 2 takima 5 puan kaybetti.

- Puan farki 3'e düstü

Lider Galatasaray, en yakin takipçisi Fenerbahçe ve ardindan gelen Besiktas ile puan farkinin inmesine engel olamadi.

Ligin 31. haftasinda sahasinda Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalan sari-kirmizili ekip, 6 puanla önünde oldugu Fenerbahçe'nin de Istanbulspor ile ayni skorla berabere kalmasiyla farki korudu. Ancak 10 puan önünde oldugu üçüncü Besiktas'in kayipsiz geçtigi haftada fark 8'e düstü.

"Cimbom", ligin 32. haftasinda teknik direktör Senol Günes yönetiminde yakaladigi çikisla sampiyonluk yarisina dahil olan Besiktas'a konuk oldu. Derbiyi 3-1 kazanan bir maçi fazla Besiktas, rakibine 3 puan daha yaklasti.

Fenerbahçe'nin de Demir Grup Sivasspor deplasmanindan 3 puanla dönmesiyle Galatasaray ile arasindaki fark 3'e indi.

- Son 6 maçta 8 puan birakti

Galatasaray, ligin son 6 haftasinda 8 puan kaybetti.

Süper Lig'de 12 ile 25. haftalar arasinda arka arkaya 14 galibiyet alan sari-kirmizili ekip, lig tarihinin en uzun kazanma serisi rekoruna imza atti.

Galatasaray'in bu serisi, 26. haftadaki Arabam.com Konyaspor mücadelesiyle sona erdi.

Konyaspor'a 2-1 yenildigi mücadelenin ardindan arka arkaya Adana Demirspor, Yukatel Kayserispor ve Corendon Alanyaspor'u maglup eden Okan Buruk'un ögrencileri, son 2 haftadaki Fatih Karagümrük maçinda 2, Besiktas derbisinde 3 puan birakti.

- Son 6 haftaya girildi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in kalan son 6 haftasinda 5 maç yapacak.

Sampiyonluk yarisinda ipleri elinde tutan sari-kirmizililar, son 6 haftalik periyoda 3 puan farkla önde giriyor.

Ligde kalan bölümde ilk olarak Medipol Basaksehir'i konuk edecek Galatasaray, sonraki hafta Istanbulspor deplasmanina çikacak. 35. haftada Demir Grup Sivasspor'u agirlayacak sari-kirmizililar, 36. haftada MKE Ankaragücü ile Ankara'da karsilasacak.

Sampiyonluk mücadelesindeki en yakin takipçisi Fenerbahçe'yi 37. haftada konuk edecek Galatasaray, son haftadaki Atakas Hatayspor karsilasmasini rakibi ligden çekildigi için hükmen kazanacak.