Libya'da BM Temsilcisi Bathily ile Hafter, seçimler konusunda TM ve Devlet Yüksek Konseyi'ni destekliyorHamdi Yildiz

Libya'da BM Temsilcisi Bathily ile Hafter, seçimler konusunda TM ve Devlet Yüksek Konseyi'ni destekliyorHamdi Yildiz

BINGAZI (AA) - Birlesmis Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily ile Libya'nin dogusundaki silahli güçlerin lideri Halife Hafter'in, ülkede seçimleri yapmak için anayasal altyapinin tamamlanmasi yönünde Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi'nin çabalarina destek vermenin önemi konusunda anlastiklari bildirildi.

Ülkenin dogusundaki silahli güçler tarafindan yapilan açiklamada, Hafter ve Bathily'nin Bingazi kentinde bir araya geldigi kaydedildi.

Açiklamada, "Bathily, Hafter'e BM'nin cumhurbaskanligi ve parlamento seçimlerinin yapilmasina iletecek asamaya yönelik plani hakkinda bilgi verdi. Iki taraf da Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyi'nin çabalarini desteklemenin önemini vurguladi." ifadeleri yer aldi.

Öte yandan görüsmeye dair Twitter hesabindan açiklama yapan Bathily, uzayan siyasi sikisikliktan çikis için Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi baskanlarinin da aralarinda bulundugu Libyali liderleri bir araya getirme hedefli girisimine iliskin Hafter'i bilgilendirdigini vurguladi.

BM Temsilcisi, Hafter'in "Bathily'nin siyasi süreçteki çabalarina ve elverisli bir güvenlik ortami saglamak için 5 + 5 Karma Askeri Komite tarafindan yürütülen önemli çalismalara destegini sürdürdügünü" teyit ettigini belirtti.