Kahramanmaras Göksun'da esnaf için konteyner is yerleri kuruluyorMuhammed Kaygin,Özgür Alantor

Kahramanmaras Göksun'da esnaf için konteyner is yerleri kuruluyorMuhammed Kaygin,Özgür Alantor

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in Göksun ilçesine bagli Ericek Mahallesi esnafi, konteyner dükkanlarda hizmet verecek.

Elbistan ve Pazarcik merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan birçok ev ve is yerinin yikildigi Ericek Mahallesi'nde hayatin normale dönmesi için çalismalar sürüyor.

Ericek Mahallesi sakinleri depremlerden sonra ayrildiklari mahallelerine tekrar dönmeye baslarken vatandaslarin ihtiyaçlarini görmesi için konteyner dükkanlar hazirlaniyor.

Mahalle meydanina kurulumu süren 15 konteyner dükkan ile esnaf vatandasa yeniden hizmet vermeye baslayacak.

Ericek Mahalle Muhtari Lütfü Kaya, AA muhabirine, depremin ardindan mahallede hiç dükkan kalmadigini söyledi.

Mahallede 100 binanin oldugunu, 50'sinin yikildigini, yikilmayanlarin da agir hasarli oldugunu anlatan Kaya, "Yaralarin çogu sarilmis durumda ama su an halen evlerimiz yikik, yikilmayanlar temizlenecek." dedi.

Gelecek hafta afet evlerinin yapilmaya baslayacagini, mahalleye dönüslerin basladigini dile getiren Kaya, söyle konustu:

"Dönüsler basladigi için köy halki perisan olmasin diye marketler açiliyor. Esnaf kefaletimiz, belediye baskanimiz yardimci oldu bu konteynerleri gönderdiler. Yakin bir zamanda faaliyet gösterecek. 15 tane konteyner dükkan geldi. Su an ilk ihtiyaç market. Buranin 6 bin 500 - 7 bin nüfusu var. Bir hareketlilik olsun, gelen kimse magdur olmasin, aradigi ihtiyaçlari bulabilsin diye bu marketler en hizli sekilde açilacak. Bahçe isleri, çilek isleri de basladigi için halk dönmeye basladi. Herkes bagina bahçesine bakacak. Hayat devam ediyor."