Isveç'te Türkiye'deki Cumhurbaskani ve Milletvekili Seçimleri için oy kullanma islemi basladiAtila Altuntas

Isveç'te Türkiye'deki Cumhurbaskani ve Milletvekili Seçimleri için oy kullanma islemi basladiAtila Altuntas

STOCKHOLM (AA) - Isveç'te, Türkiye'de 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanma islemi basladi.

Baskent Stockholm'de bulunan Stockholm (Alvsjö) Fuari alaninda sandiklar kuruldu.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre, Isveç'te kayitli 42 bin 800 seçmen, 7 Mayis'a kadar oylarini Stockholm Fuari alaninda kurulan sandiklarda kullanabilecek.

Yerel saatle 09.00'da baslayan oy kullanma islemi saat 21.00'e kadar sürecek. Sandiklarin kuruldugu binanin çevresinde güvenlik önlemleri alindi.

Seçmenler sabah saatlerinde oy kullanilacak alanin önünde uzun kuyruklar olusturdu.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, sabah saatlerinde vatandaslarin oy kullanmaya büyük ilgi gösterdigini kaydetti.

Büyükelçi Tezel, "Saglikli bir sekilde vatandaslar oyunu kullanmaya basladi. Ilk gün nedeniyle yogun ilgiden dolayi vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Vatandaslarin oy kullanma islemi pazar gününe kadar devam edecek." dedi.

Stockholm'de ilk oyu 1 numarali sandikta kullanan Hasan Özdemir, AA muhabirine, vatandaslik görevini yerine getirdigi için mutlu oldugunu söyledi.

Özdemir, "Ise gitmeden vatandaslik görevimi yapmak için ilk isim buraya gelmek oldu. Kullandigim oy Türkiye için hayirli olur insallah." ifadelerini kullandi.

Isveç'teki seçmenler, 7 Mayis'a kadar oy kullanabilecek. Vatandaslar, seçimlerin ikinci tura kalmasi halinde 20-24 Mayis'ta yeniden sandiga gidecek.

Isveç'teki Türkler, Türkiye'deki seçimler için 6'nci defa sandik basina gidiyor.