Istanbulspor-Sivasspor maçinin ardindanEmrah Altunkaya- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay: - "Halil Umut Meler'in yaptiklari dogru degil. Büyük bir saygisizlik yapti. Biraz oyuncularla iletisime geçerek sakinlestirmesi gerekirdi. Bana göre çok kötü bir maç yönetti"

Istanbulspor-Sivasspor maçinin ardindanEmrah Altunkaya- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay:
- "Halil Umut Meler'in yaptiklari dogru degil. Büyük bir saygisizlik yapti. Biraz oyuncularla iletisime geçerek sakinlestirmesi gerekirdi. Bana göre çok kötü bir maç yönetti"

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasinda deplasmanda Istanbulspor'a 3-0 yenilen Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Riza Çalimbay, hakem Halil Umut Meler'in çok kötü maç yönettigini söyledi.

Esenyurt Necmi Kadioglu Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulunan Çalimbay, maçin basinda sanssiz bir gol yediklerini belirtti.

"Golden sonra iyi oynadik, kötü oynamadik." diyen Çalimbay, su ifadeleri kullandi:

"Yedigimiz goller maalesef sansiz gollerdi. Halil Umut Meler'in bana göre yaptigi yanlis, çok ayip etti, biz ona saygi gösteriyoruz her zaman, ancak yaptigi büyük bir saygisizlik. Max Gradel bir sey yapmadi. Kirmizi kartta alkistan dolayi Halil Umut Meler hakli. Ancak Max Gradel sadece kaleciye itiraz etti baslamasi için. Ancak sari kartin gelmesi oyuncuyu kiskirtti ve çok gerdi. Bu kadar kolay mi adam atmak. Bu hakemlik degil. Önce oyuncuyu sakinlestirirsin, sonra kaleciye daha hizli olmasini söylersin. Onu da yapmadi. Direkt oyundan atti. Bilerek kasti sekilde oyundan attigina inaniyorum. Hakemlere saygili bir insanim. Elimden geleni yapan biriyim. Ancak bana göre Halil Umut Meler'in yaptiklari dogru degil. Biraz oyuncularla iletisime geçerek sakinlestirmesi gerekirdi. Bana göre çok kötü bir maç yönetti."

Maçta rotasyona giderek hata yaptigi kaydeden Çalimbay, "Bugün bir antrenör olarak rotasyona giderek hata yaptim. Fiorentina maçinda oynayan arkadaslarimizin çogunu oynatmadim. Hemen hemen bütün takimi degistirdim. Ama maalesef bekledigim gibi olmadi. Üzüldüm, çok sey bekliyordum arkadaslardan ancak maalesef bekledigimi alamadim. Bu da benim için hata oldu. Yanlis yapmisim demek ki." ifadelerini kullandi.

Hedefleriyle ilgili konusan tecrübeli teknik adam, "Önümüze bakacagiz, önümüzde çok önemli bir Avrupa maçimiz var. Sonra lig maçlarimiz var. Kim ne derse desin biz bundan önceki sezonlar nasil Avrupa'ya gittiysek insallah bu sene de tekrarlayacagiz. Ligde de çok iyi yere gelecegiz. Bu maç bizim için çok büyük bir ders oldu." diye konustu.