Istanbul'da "Hayata Dokunan Eller Festivali" basladiÜmit Türk- Istanbul Milli Egitim Müdürü Yazici:- "Milli Egitim Bakanligimiz Türkiye genelinde hayat boyu ögrenme anlayisini, toplumun bütün katmanlarina, her yararlanicisina çok yönlü olarak tanitmak istiyor"

Istanbul'da "Hayata Dokunan Eller Festivali" basladiÜmit Türk- Istanbul Milli Egitim Müdürü Yazici:- "Milli Egitim Bakanligimiz Türkiye genelinde hayat boyu ögrenme anlayisini, toplumun bütün katmanlarina, her yararlanicisina çok yönlü olarak tanitmak istiyor"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, "Milli Egitim Bakanligimiz Türkiye genelinde hayat boyu ögrenme anlayisini, toplumun bütün katmanlarina, her yararlanicisina çok yönlü olarak tanitmak istiyor." dedi.

Istanbul Milli Egitim Müdürlügünce hayat boyu ögrenme kültürünün gelistirilmesi, tanitilmasi ve yayginlastirilmasinin amaçlandigi "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi"nin açilisi, "Hayata Dokunan Eller Festivali" ile basladi.

Açilis etkinligi, Istanbul Vali Yardimcisi Hasan Hüseyin Can, Levent Yazici, kursiyerler ve velilerin katilimiyla Sultanahmet'teki Istanbul IMilli Egitim Müdürlügü binasi önünde gerçeklestirildi.

Yazici, festivalin açilisinda yaptigi konusmada, hayat boyu ögrenmenin yasamin bir göstergesi oldugunu söyledi.

Egitimin, sadece okulla iliskilendirilemeyen, birlikte yasamanin vazgeçilemez bir unsuru oldugunu belirten Yazici, "Milli Egitim Bakanligimiz Türkiye genelinde hayat boyu ögrenme anlayisini, toplumun bütün katmanlarina, her yararlanicisina çok yönlü olarak tanitmak istiyor. Bu çerçevede de hayat boyu ögrenmemizin 1-7 Haziran tarihleri arasindaki bu etkinlikleri, tanitim faaliyetleri bu yönüyle çok önemli." diye konustu.

Yediden yetmise herkesin bu faaliyetlerden haberdar olmasini istediklerini, bu amaçla da yogun noktalara kurduklari çadir ve stantlarla deneyim imkani sagladiklarini anlatan Yazici, su anda 3 bin 700 modüle sahip olduklarini belirtti.

Programin çok farkli bölümlerden yararlanma imkani sunduguna dikkati çeken Yazici, sunlari kaydetti:

"Eger yeni bir ögrenme ihtiyaci varsa, hangi alanda olursa olsun bir hobi, kendi bos zamanlarini dogru degerlendirme, ihtiyaç duydugu bir alanda yeni bir çalisma imkani edinme noktasinda çok farkli seçenekler sunuyor onlara. Bir meslekle bu meslegi daha iyi yapmayla ilgili bir beklentisi, bir talebi varsa o meslekle ilgili yeni deneyim sunuyoruz kendisine veya yeni bir meslegi tamamen yeniden ögretmeye gayret ediyoruz."

Bu deneyimlerin yani sira okuma yazma ve benzeri temel ihtiyaçlarla ilgili çalismalarin da kesintisiz sürdügünü dile getiren Yazici, hayat boyu ögrenmeyi sadece bir halk egitim merkeziyle sinirlamadiklarini aktardi.

Konusmalarin ardindan Hayat Boyu Ögrenme programi kapsaminda, halk egitim merkezlerinde egitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalari takdim edildi. Kadiköy Halk Egitim Merkezi tarafindan folklor gösterileri sunuldu.

Daha sonra Halk Egitim Merkezi Müdürlügüne bagli kurslarda hazirlanan ürünlerin sergisinin açilisi yapildi. Katilimcilar, sergiyi gezerek hazirlanan ürünleri inceledi, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Festival, Beyazit Meydani'nda 2-3 Haziran'da yapilacak çesitli etkinliklerle sona erecek.