Istanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabi 17 Nisan'da açilacakMuhammet Emin Horuz

Istanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabi 17 Nisan'da açilacakMuhammet Emin Horuz

ISTANBUL (AA) - Türkiye Varlik Fonu sahipliginde ve Çevre Sehircilik ve Iklim Bakanligi koordinasyonunda tamamlanan Istanbul Finans Merkezi bankalar etabi, 17 Nisan Pazartesi günü törenle hizmete açilacak.

Istanbul Finans Merkezi'nden yapilan açiklamaya göre, tek seferde insa edilmis, dünyanin en büyük ve en gelismis alt yapi imkanlarina sahip olan Istanbul Finans Merkezi, mimari tasarimlari ve üst düzey donatilariyla Istanbul ve Türkiye'nin yüz aki olacak.

Son teknolojiyle donatilmis ofisleri, sahip oldugu imkanlar ve bünyesinde yer alacak dev finans kuruluslari ile adini dünyanin önde gelen finans merkezleri arasina yazdiracak olan Istanbul Finans Merkezi'nde ilk kurdele, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilacagi bir törenle 17 Nisan Pazartesi günü kesilecek.

Istanbul Finans Merkezi, 1,3 milyon metrekare ofis alani, 100 bin metrekarelik alisveris merkezi, 2 bin 100 kisilik kongre merkezi, 5 yildizli oteli ve akilli sehir modeli ile yurt içi ve yurt disindan birçok misafiri agirlayacak.

Projede bankalar etabinin açilmasiyla birlikte yurt içinden ve yurt disindan yine önemli banka ve finans kuruluslarinin da Istanbul Finans Merkezi'nde yer almasi bekleniyor.

Dev finans projesinin bankalar etabinda Vakifbank, Ziraat Bankasi ve Halk Bankasi'nin ilgili birimleri faaliyete geçecek.

- Projede ofisler ve alisveris merkezi kapasitesinin çok daha üzerinde talep topladi

Merkezde son teknoloji ile donatilmis 21 ofis binasi bulunuyor. Ofisler ve alisveris merkezi açilisin çok öncesinden kapasitesinin çok daha üzerinde talep topladi. A sinifi binalarda tüm yönetim sistemlerini tek bir çati altinda toplayan proje, dünya standartlarinin üzerinde ve akilli sehir modeli ile tasarlandi. Projede tüm ofisler açilabilir pencereler ve UV filtreli havalandirma sistemleri ile donatildi.

Merkezdeki ofis çalisanlariyla birlikte her gün 100 bin ziyaretçiyi agirlamasi beklenen alisveris merkezinde yerli ve yabanci dünyaca ünlü restoran ve perakende markalarinin magazalari yer alacak. Açik havada, toplam 3,3 kilometre uzunlugundaki cadde, sokak ve meydanlara yayilmis sekilde iki katta alisveris imkani saglayacak. AVM içerisinde, gün boyu gastronomi, giyim, teknoloji, sanat, eglence ve diger perakende kategorileriyle genis hizmet ve marka yelpazesi sunulacak.

- 5 yildizli otel hizmet verecek

Istanbul Finans Merkezi bünyesinde yer alan 5 yildizli otel, uzun dönemli konaklamaya uygun yapida ve ziyaretçilerin ihtiyaçlari göz önünde bulundurularak tasarlandi. 325 oda sayisi ve 80'e yakin uzun süreli konaklamaya uygun oda tipi ile hizmet verecek.