Ingiltere'den 4,5 milyon turist gelmesi bekleniyorDurmus Genç- Birlesik Krallik'in Ankara Büyükelçisi Jill Morris: - "Türkiye'ye gelen Ingiliz turist sayisinda önceki yillara göre yüzde 20'lik artis söz konusu"

Ingiltere'den 4,5 milyon turist gelmesi bekleniyorDurmus Genç- Birlesik Krallik'in Ankara Büyükelçisi Jill Morris:
- "Türkiye'ye gelen Ingiliz turist sayisinda önceki yillara göre yüzde 20'lik artis söz konusu"

MUGLA (AA) - Birlesik Krallik'in Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Türkiye'ye gelen Ingiliz turist sayisinda önceki yillara göre yüzde 20'lik artis oldugunu belirterek, "?????Bu yil 4,5 milyon turistin Türkiye'ye gelmesi öngörülüyor." dedi.

Morris, beraberindeki heyetle Mugla Valisi Idris Akbiyik'i ziyaret ederek, bir süre görüstü.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Akbiyik, dogal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yaninda Mugla'nin yöresel lezzetleriyle de turistlere fazla seçenek sundugunu söyledi.

Mugla'ya gelen yabanci turistlerin yaklasik yüzde 43-46'sini Ingilizlerin olusturduguna dikkati çeken Akbiyik, "Geçmiste iki ülkenin çok önemli ticari iliskileri var. Ingiltere en çok ihracat yaptigimiz ülkeler arasinda önemli yere sahip." dedi.

- "Ingiliz turistlerin yüzde 99'u çok memnun olarak ülkelerine döndü"

Birlesik Krallik'in Ankara Büyükelçisi Morris de ülkeye gelen Ingilizlerin büyük bölümünün Mugla'yi tercih ettigine dikkati çekerek, turizm, ticaret ve güvenligin bunda etkili oldugunu vurguladi.

Mugla'da ticaret alaninda ne gibi isbirlikleri yapabileceklerini görüsmek için geldiklerini aktaran Morris, sunlari kaydetti:

"Ingiliz turistler gözünde Mugla çok önemli bir yerde. Türkiye'ye gelen Ingiliz turist sayisinda önceki yillara göre yüzde 20'lik artis söz konusu. Bu yil 4,5 milyon turistin Türkiye'ye gelmesi öngörülüyor. Geçen yil 3,8 milyon turist Türkiye'ye geldi. Bunun yaklasik yarisi ise Mugla'yi ziyaret etti. Türkiye ve Mugla'ya gelen Ingiliz turistlerin yüzde 99'u çok memnun olarak ülkelerine döndü."

Ziyarette, Ingiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Dogan Tugay, Il Emniyet Müdürü Ali Canpolat, Il Jandarma Alay Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke ve Dalaman Kaymakami Mesut Yakuta da yer aldi.

Ziyaret sonunda Akbiyik, Morris'e yöreye özgü hediyeler verdi.