IBB'nin "Ortadan Baslamak" sergisiyle ilgili sorusturma baslatildiBasak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

IBB'nin "Ortadan Baslamak" sergisiyle ilgili sorusturma baslatildiBasak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) tarafindan açilan "Ortadan Baslamak" sergisine iliskin "halki kin düsmanliga tahrik veya asagilama" suçundan sorusturma baslatildi.

Bassavcilik, IBB tarafindan ArtIstanbul Feshane'de açilan "Ortadan Baslamak" sergisine iliskin Yesevi Alperenler Egitim, Kültür ve Yardimlasma Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Kürsat Mican'in suç duyurusu üzerindeki incelemesini tamamladi.

Bassavcilikça, "halki kin düsmanliga tahrik veya asagilama" suçundan baslatilan sorusturma kapsaminda, IBB Kültür A.S'den bir yetkilinin ifadesine basvuruldu.

Bu kisinin ifadesinde sorumlu kisinin kendisi olmadigini söylemesi üzerine savcilik, IBB Baskanligi Genel Sekreterligine yazi yazarak, sergideki resimlerle ilgili sorusturma baslatildigi belirtildi.

Yazida, serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kisilerin açik kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek ivedilikle savciliga bildirilmesi istendi.

IBB'nin sorumlulari bildirmesinin ardindan savciligin bu isimlerin ifadesine basvurulacagi belirtildi.

- Olayin geçmisi

Yesevi Alperenler Egitim, Kültür ve Yardimlasma Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Kürsat Mican, sergiyle ilgili Istanbul Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunmustu.

Suç duyurusu dilekçesinde, IBB tarafindan açilan sergide çiplaklik ve müstehcenlik içeren figür, heykel, fotograf ve resimlerin bulundugu aktarilmisti.

IBB yetkililerinin "dini degerlere hakaret ve asagilama" ile "halki kin ve düsmanliga tahrik" suçlarindan cezalandirilmasi istenilen dilekçede ayrica serginin kapatilmasi talep edilmisti.