Hentbol: HDI Sigorta Kadinlar Türkiye Kupasi Sekizli FinalMehmet Emin Gürbüz- Konyaalti Belediyespor: 44 - Üsküdar Belediyespor: 33- Antalya temsilcisi, adini yari finale yazdirdi

Hentbol: HDI Sigorta Kadinlar Türkiye Kupasi Sekizli FinalMehmet Emin Gürbüz- Konyaalti Belediyespor: 44 - Üsküdar Belediyespor: 33- Antalya temsilcisi, adini yari finale yazdirdi

BOLU (AA) - Bolu'da baslayan HDI Sigorta Kadinlar Türkiye Kupasi Sekizli Final organizasyonunun ilk çeyrek final karsilasmasinda Konyaalti Belediyespor, rakibi Üsküdar Belediyespor'u 44-33 maglup ederek yari finalist oldu.

Karaçayir Spor Salonu'nda oynanan maçin ilk yarisini 21-18 önde kapatan Konyaalti Belediyesi, karsilasmadan 11 sayi farkla galip ayrildi.

Yari finale çikacak diger takimlar, gün içerisinde oynanacak Kastamonu Belediyespor-Tekirdag Süleymanpasa, Izmir Büyüksehir Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor ve Armada Praxis Yalikavakspor-Görele Belediyespor müsabakalari sonunda belli olacak.

Yari final maçlari 12 Mayis Cuma günü, kupayi alan takimin belirlenecegi final karsilasmasi ise 13 Mayis Cumartesi günü oynanacak.

- Kiliç: "Hentbolu canlandiracagimiza inaniyoruz"

Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, Bolu'da güzel bir atmosferin oldugunu belirterek, "Saha, zemin, salon sartlari tamamen uluslararasi standartlarda hazirlandi. Amacimiz Bolu'da hentbolu yayginlastirmak. Farkli organizasyonlarla, farkli yapilanmayla hentbolu canlandiracagimiza inaniyoruz." dedi.

Kiliç, hentbol anlaminda keyifli bir sezon geçirdiklerini dile getirerek, "47 yil sonra bir Avrupa Kupasi geldi. Konyaalti Belediyespor burada da mücadele ediyor. Öncelikle onlari yürekten kutluyorum. Bence bütün takimlarimiz için bir isik oldu. Finalleri kazanabilmek önemlidir. Sporcular artik farkli bir öz güvenle maçlara çikacak. Avrupa'daki hedefler, özellikle kadin takimlarimiz için farklilasacak, gelisecek, olgunlasacak." seklinde konustu.

Milli takimlarda basarinin uzun vadeye yayildigina isaret eden Kiliç, "Bir kaç golle Avrupa Sampiyonasi finallerini erkeklerde kaçirdik. Simdi kadinlarda Avrupa Sampiyonasi finalleri için gurup maçlari, erkeklerde ise Dünya Sampiyonasi için maçlarimiz olacak. Bolu ilimiz çok güzel bir salon yapti. Bir milli maçi da burada oynamak istiyoruz. Planlamayi yapacagiz." ifadelerini kullandi.