HSCB, iflas eden SVB'nin Ingiltere'deki istirakini satin aliyorGökhan Kurtaran

HSCB, iflas eden SVB'nin Ingiltere'deki istirakini satin aliyorGökhan Kurtaran

LONDRA (AA) - Ingiltere Merkez Bankasi (BoE), ABD'de iflas eden Silikon Vadisi Bankasi'nin (SVB) Ingiltere'deki istirakinin HSBC tarafindan satin alinmasi konusunda taraflarin anlasmaya vardigini duyurdu.

Bankadan yapilan açiklamada, merkezi ABD'de olan ve iflas eden SVB'nin istiraki olan SVB Ingiltere'nin (SVBUK), ülkenin en büyük bankasi olan HSBC tarafindan satin alinmasi konusunda anlasmaya varildigi bildirildi.

Ingiliz bankalarinin iyi derecede sermayeye sahip, bankacilik sisteminin genis çapta güven ve saglam oldugu belirtilen açiklamada, Ingiltere Merkez Bankasi, Ingiliz Hazinesi ve ülkedeki denetim kuruluslarinin anlasmanin saglanmasinda rol oynadigi vurgulandi.

Ingiltere Maliye Bakani Jeremy Hunt, konuya iliskin yaptigi açiklamada, "Bu (anlasma), müsteri mevduatlarinin korunmasini ve vergi mükellefi destegi olmadan normal sekilde bankacilik yapilabilmesini sagliyor." ifadesini kullandi.

Satis anlasmasinin saglanmasindan mutluluk duydugunu aktaran Hunt, "HSBC, Avrupa'nin en büyük bankasi. SVB'nin Ingiltere müsterileri, (anlasmanin) getirdigi güç ve emniyet nedeniyle kendilerini güvende hissetmelidir." degerlendirmesinde bulundu.

Ingiliz medyasinda daha önce, ABD'de iflas eden bankanin Ingiltere'deki istirakinin ülkede 250'nin üzerinde teknoloji sirketinin finansmanini yaptigi, bankanin iflasinin teknoloji sirketleri üzerinde dalga etkisi yaratabilecegi belirtilmisti.