Google: Kimsuky adli hacker grubu, Kuzey Kore'nin casusluk operasyonlarini finanse ediyorMehmet Alaca

Google: Kimsuky adli hacker grubu, Kuzey Kore'nin casusluk operasyonlarini finanse ediyorMehmet Alaca

ANKARA (AA) - Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarindan olusan "Kimsuky" grubu, ülkenin nükleer programiyla iliskili casusluk operasyonlarini finanse etmek amaciyla kripto para birimleri çaldigi bildirildi.

Yonhap'in haberine göre, Kimsuky'nin faaliyetleri, Google'in siber güvenlik birimi Mandiant tarafindan yayimlanan raporla ortaya çikti.

Mandiant'in APT43 olarak siniflandirilan devlet destekli hacker grubunu son 5 yildir takip ettigi ve Kimsuky'nin Pyongyang'in nükleer silah programiyla iliskili casusluk faaliyetlerini finansal olarak desteklemek için siber suçlar isledigi belirtildi.

Mandiant bas analisti Luke McNamara, grubun özellikle kripto para birimlerini hedef alan bazi siber suçlar isledigini belirterek "Asil görevlerinin Kuzey Kore hükümeti için siber casusluk, özellikle de nükleer politikayla ilgili sirlari toplamak olduguna inaniyoruz." dedi.

APT43'ün Kuzey'in nükleer politikasina fon saglamak amaciyla kripto para birimlerini çalmaya odaklandigi ve farkli finansal faaliyetler yürüttügünü söyleyen McNamara, grubun, çalinan kripto paralarin izlenmesini zorlastirmak için çesitli yöntemler benimsedigini söyledi.

Korsanlarin, çalinan kripto paralari bulut madenciligi hizmetleri araciligiyla akladigi ifade edildi.

APT43, Kovid-19 salgini esnasinda da asilar ve tedavi konusunda bilgi almak için küresel ilaç firmalarinin sistemlerine erismeye çalismisti.