GRAFIKLI - Okan Buruk tarih, tarih Okan Buruk'u yaziyorErcan Çakar,Emrah Oktay- Galatasaray'in basinda bulundugu ilk sezonda sampiyonluk yasayan Okan Buruk, kupalarla dolu geçen futbolculuk kariyerinin ardindan teknik direktörlük kariyerinde de rüsdünü ispat etti - Futbolculugunda 16 kupayi havaya kaldiran Okan Buruk, teknik direktörlükte de 3. kupasini kazandi - Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisine imza atti

GRAFIKLI - Okan Buruk tarih, tarih Okan Buruk'u yaziyorErcan Çakar,Emrah Oktay- Galatasaray'in basinda bulundugu ilk sezonda sampiyonluk yasayan Okan Buruk, kupalarla dolu geçen futbolculuk kariyerinin ardindan teknik direktörlük kariyerinde de rüsdünü ispat etti
- Futbolculugunda 16 kupayi havaya kaldiran Okan Buruk, teknik direktörlükte de 3. kupasini kazandi
- Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisine imza atti

ISTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR / EMRAH OKTAY - Spor Toto Süper Lig'de sampiyonluga ulasan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, basarilarla dolu geçen futbolculuk kariyerinin ardindan teknik direktörlükte de iddiali oldugunu bir kez daha gösterdi.

Futbolcu olarak Galatasaray, Inter, Besiktas ve Medipol Basaksehir formalarini giyen Buruk, özellikle sari-kirmizili forma altinda birçok önemli basari yasadi.

Yesil sahalarda top kosturdugu dönemde Galatasaray'da 15 ve Besiktas'ta bir olmak üzere toplam 16 kupayi havaya kaldiran Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde de 3 kupa kazandi.

Teknik direktör olarak ilk kupasini Akhisar Belediyespor ile Türkiye Kupasi'ni kazanarak elde eden Buruk, Süper Lig'de de ilk sampiyonluguna Medipol Basaksehir ile ulasti.

Okan Buruk, baskinin yüksek oldugu ve sampiyonluk disindaki herhangi bir sonucun basari sayilmadigi Galatasaray'da da Süper Lig sampiyonlugu yasayarak teknik direktörlük kariyerinde de rüsdünü ispat etti.


- 11 yasinda Florya'nin kapisindan girdi


Okan Buruk, Süper Lig'de basinda sampiyonluk yasadigi Galatasaray'in altyapisina 11 yasinda girdi.

Sari-kirmizili kulübün altyapisindan yetisen Buruk, A takimda ilk formasini 18 yasindayken 1991-1992 sezonunun son haftasindaki Bakirköyspor müsabakasiyla giydi.

Sonraki sezon 15 Süper Lig maçina çikan Buruk, Trabzonspor ile yapilan Türkiye Kupasi müsabakasinda talihsiz bir sakatlik yasadi. Subat 1993'te ayagi kirilan Buruk, tam bir yil sonra sahalara döndü.

Zor zamanlar geçirmesine ragmen futbola dönen Okan Buruk, sari-kirmizili ekibin degismez oyuncularindan oldu. 2000-2001 sezonuna kadar Galatasaray'da Türk futbol tarihinin en önemli basarilarini yasayan Buruk, birer UEFA Kupasi ve UEFA Süper Kupa, 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupasi, birer Cumhurbaskanligi ve Basbakanlik Kupasi sampiyonlugu yasadi.


- 2001'de Italya'nin yolunu tuttu


Okan Buruk, 2001-2002 sezonu öncesinde Italya'nin köklü kulüplerinden Inter'e transfer oldu.

Mavi-siyahli takimin formasini 3 sezon terleten Buruk, Türk futbolunu Italya'da temsil etti. Milano temsilcisinde tüm kulvarda 42 müsabakada forma giyen Okan Buruk, 2004'te Türkiye'ye Besiktas formasiyla döndü.

Siyah-beyazli formayi 2 sezon giyen Buruk, 1 kez Türkiye Kupasi sevinci yasadi. 2006'da Galatasaray'a dönen ve 1 Süper Lig sampiyonlugu gören Buruk, 2008-2010 arasini o dönemki adi Istanbul Büyüksehir Belediyespor olan Medipol Basaksehir'de geçirdi. Buruk, 2010'da futbolculuk kariyerini noktaladi.


- Ilk teknik direktörlük tecrübesi Elazigspor'da


Futbolu biraktiktan sonra teknik adamliga baslayan Buruk, ilk olarak A Milli Takim'da (2011-2013) Abdullah Avci'nin yardimciligini yapti.

2013'te dönemin Süper Lig takimi Elazigspor'un basina geçen Okan Buruk, sirasiyla Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Basaksehir'i çalistirdi.

Akhisar Belediyespor ile 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupasi'ni havaya kaldiran Buruk, Medipol Basaksehir ile 2019-2020 sezonunda Süper Lig sampiyonlugu yasadi.


- Yuvasina teknik direktör olarak döndü


Okan Buruk, 11 yasinda futbolcu adayi olarak geçtigi Florya Metin Oktay Tesisleri'nin kapisindan bu kez teknik direktör olarak girdi.

Buruk, futbolculugu döneminde büyük zaferler kazandigi takiminin basina zor bir dönemde geçti. Sari-kirmizili kulübün yeni baskani Dursun Özbek, geçen sezon 13. olan takimi, Buruk'a emanet etti.

Teknik direktör olarak "Dört Büyükler" disindaki Akhisar Belediyespor ve Medipol Basaksehir ile kazandigi kupalarla dikkati çeken Buruk, tarihinin en kötü sezonunu geride birakan Galatasaray'i ayaga kaldirarak sampiyonluga tasidi.


- Rekorlari kirdi, tarihe geçti


Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde Süper Lig tarihinin en uzun galibiyet serisine imza atti.

Ligde 12 ile 25. haftalar arsindaki 14 maçi (biri hükmen) kazanan sari-kirmizili ekip, Besiktas'a ait olan ve 63 yildir geçilemeyen üst üste kazanma rekorunun da yeni sahibi oldu.

Okan Buruk, ayrica Galatasaray'da resmi maçlarda 17 kezle üst üste en fazla galibiyet gören teknik adam olarak da tarihe geçti.


- Ligde en fazla sampiyonluk yasayan isim


Okan Buruk, Süper Lig'de oyuncu ve teknik adamlik kariyerinde en fazla sampiyonluk gören isim olarak tarihe adini yazdirdi.

Futbolcu olarak 7 kez kupayi havaya kaldiran Buruk, teknik direktörlük kariyerinde ise 2 kez bu sevinci yasadi.

Okan Buruk, Süper Lig'de üç farkli takimi sampiyon yapan Mustafa Denizli'nin ardindan iki farkli takimi sampiyonluga tasiyan ilk Türk teknik adam olma basarisi gösterdi.

Buruk, Galatasaray'da Hamza Hamzaoglu'ndan sonra hem futbolcu hem de teknik adam olarak sampiyonluk yasayan ikinci isim oldu.