GRAFIKLI - Manchester City'nin Norveçli yildizi Haaland, rekorlara doymuyorYunus Kaymaz- Bu sezon Manchester City formasiyla Premier Lig'de 35 gol atan Haaland, lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncu oldu - 22 yasindaki yildiz, Manchester ekibinin Premier Lig, Federasyon Kupasi ve Sampiyonlar Ligi'nde kupa kovaladigi sezonda su ana kadar 51 gol kaydetti - Haaland, tüm kulvarlarda 13 gol daha atmasi halinde 1927-1928 sezonunda Everton formasi giyen Dixie Dean'i geride birakarak Ingilter

GRAFIKLI - Manchester City'nin Norveçli yildizi Haaland, rekorlara doymuyorYunus Kaymaz- Bu sezon Manchester City formasiyla Premier Lig'de 35 gol atan Haaland, lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncu oldu
- 22 yasindaki yildiz, Manchester ekibinin Premier Lig, Federasyon Kupasi ve Sampiyonlar Ligi'nde kupa kovaladigi sezonda su ana kadar 51 gol kaydetti
- Haaland, tüm kulvarlarda 13 gol daha atmasi halinde 1927-1928 sezonunda Everton formasi giyen Dixie Dean'i geride birakarak Ingilter

ISTANBUL (AA) - YUNUS KAYMAZ - Manchester City formasiyla ilk sezonunda rekor üstüne rekor kiran Norveçli futbolcu Erling Haaland, Premier Lig tarihine de geçmeyi basardi.

Ligin 34. haftasinda West Ham United ile dün oynadiklari ve 3-0 kazandiklari mücadelenin 70. dakikasinda fileleri havalandiran Haaland, yeni bir rekora imza atti.

Haaland, 35 gole ulastigi Premier Lig'de bir sezonda en çok gol atan oyuncu oldu. Norveçli futbolcu, 34'er gole sahip Alan Shearer ve Andy Cole'u geride birakti.

Tüm kulvarlardaki toplam gol sayisini 51'e çikaran Haaland, bu alanda Vic Watson (West Ham, 1929-1930 sezonu) ve Tom Waring'i (Aston Villa, 1930-1931 sezonu) geçerek tarihin en golcü ikinci ismi oldu.


- Önünde sadece Dixie Dean kaldi


Haaland, geride kalan haftalarda tüm kulvarlarda 13 gol daha atmasi halinde Ingiltere tarihine geçecek.

1927-1928 sezonunda Everton formasi giyen Dixie Dean, sezonu tüm kulvarlarda 63 gol atarak tamamlamisti.


- Tek basina Chelsea'den fazla gol atti


Haaland, kulübün el degistirmesinden bu yana son iki sezonda 600 milyon dolardan fazla harcayan ancak beklentilerden çok uzak bir performans sergileyen Chelsea'den daha fazla gol atma basarisi gösterdi.

22 yasindaki yildiz futbolcu, ligde bu sezon su ana kadar attigi gollerle Chelsea (31), Nottingham Forest (30), Wolverhampton (29), Southampton (28) ve Everton'dan (27) fazla rakip fileleri havalandirdi.


- Gollerin büyük bölümü Etihad'da


Manchester ekibinin Premier Lig, Federasyon Kupasi ve UEFA Sampiyonlar Ligi'nde kupa kovaladigi sezonda toplam 51 gole ulasan Haaland, bunlarin 35'ini iç sahada, 16'sini ise deplasmanda kaydetti.

Haaland, ligde 35, Sampiyonlar Ligi'nde 12, Federasyon Kupasi'nda 3 ve Lig Kupasi'nda 1 kez fileleri havalandirdi.

17 maçi birer golle tamamlayan yildiz futbolcu, 7 müsabakada ikiser gol atarken, 5 mücadelede de "hat-trick" yapti. Haaland, Sampiyonlar Ligi'nde bu sezon Leipzig filelerini ise 5 kez sarsmisti.

11 golle en fazla 31-45 arasindaki dakikalarda skor üreten Haaland, 61-75. dakikalar arasinda ise 10 gol kaydetti.


- 94 yillik kulüp rekorunu kirdi


Manchester City formasiyla bu sezon tüm kulvarlarda 51 gole ulasan Erling Haaland, kulüp tarihine de geçti.

Haaland, 1928-1929 sezonunda 38 gol atan Tommy Johnson'i geride birakarak bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu kirdi.


- Rekorlarinda "hizli" ve "genç"


Haaland, bu sezon sadece Premier Lig'e degil, UEFA Sampiyonlar Ligi'ne de performansiyla damga vurdu.

Sampiyonlar Ligi son 16 turu rövansinda, ilk yarisinda "hat-trick" yaptigi Leipzig maçinda 5 kez rakip fileleri havalandiran Haaland, turnuvada 30 gole en hizli ve en genç yasta ulasan futbolcu oldu.

22 yas 236. gününde 30 gole ulasan Norveçli yildiz, Kylian Mbappe'nin 22 yas 352 günle kirdigi rekoru geride birakti.

"Devler Ligi"ndeki 25. maçinda 30 gole ulasarak erisilmesi güç bir istatistige imza atan Haaland, 34 karsilasmayla bu alanda rekoru elinde tutan eski Hollandali futbolcu Ruud Van Nistelrooy'u zirveden indirdi.


- Bir maçta 5 gol atanlar kulübünün yeni üyesi


Haaland, turnuvada bir maçta 5 gol atan 3. futbolcu oldu.

Organizasyonda daha önce Ekim 2014'te Shakhtar Donetsk formasiyla Brezilyali Luiz Adriano, Mart 2012'de de Barcelona formasiyla Lionel Messi, takimlari adina 5 gol kaydetmisti.