Finlandiya Cumhurbaskani Niinistö, Erdogan'in önemli mesajlari olduguna inandigini söylediDildar Baykan Atalay

Finlandiya Cumhurbaskani Niinistö, Erdogan'in önemli mesajlari olduguna inandigini söylediDildar Baykan Atalay

KAHRAMANMARAS (AA) - Finlandiya Cumhurbaskani Sauli Niinistö, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yarin yapacaklari ikili görüsmede önemli mesajlari olduguna inandigini söyledi.

Niinistö, 6 Subat'taki depremlerin merkezi Kahramanmaras'ta kurulan Karacasu Konteyner Kenti'ni ziyaret etti.

Burada bulunan Koordinatör Vali Agri Valisi Osman Varol'dan kentteki imkanlar hakkinda bilgi alan Niinistö, konteyner kentte yasayan vatandaslarla da sohbet etti.

Konteyner kent ziyaretinin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Niinistö, Cumhurbaskani Erdogan'in Finlandiya'nin NATO üyeligi konusundaki "Üstümüze düsen görevi yapacagiz, verdigimiz sözü tutacagiz." sözlerine iliskin bir soruyu yanitladi.

Niinistö, Cumhurbaskani Erdogan ile yarin görüsecegini animsatarak, "Yarin bu konuda daha çok bilgimiz olacak. Erdogan'i uzun süredir biliyorum. (Erdogan'in) Önemli mesajlari olduguna eminim." ifadelerini kullandi.

Finlandiya ve Isveç'in NATO üyeligini ayri ayri yürütüp yürütmeyecegine iliskin bir soruya ise Niinistö, su yaniti verdi:

"Tek basimiza ilerlemiyoruz fakat üye olabilecegimiz gözüküyor. Çünkü Finlandiya, beklenen her seyi yapti. NATO üyeligine basvurdu ve Türk hükümetiyle Madrid’de baslayan müzakereler yaptik. Bence gerekli her seyi yerine getirdik. Simdi onay için bekliyoruz."

Niinistö, konteyner kentin ardindan Finlandiyali arama kurtarma ekibinin bulundugu Birlesmis Milletler Insani Iliskiler Koordinasyon Ofisini (OCHA) de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldi ve sahada incelemelerde bulundu.